Hlavní obsah

Jasná kosa a pak gól! Nehorázné, durdili se Medvědi. Nepomohly ani charakter a vůle zraněné opory

Boston

Zloba, vztek, pocit křivdy. S hořkostí hokejisté Bostonu překusovali moment, který přiblížil St. Louis v pátém finále Stanley Cupu k výhře. Blues otočili vývoj série, od trofeje je dělí při vedení 3:2 jediné vítězství. Blues na ledě soupeře vedli. Bruins se marně snažili vyrovnat. Ale znovu inkasovali po sporném momentu a pak už jen korigovali na 1:2.

Foto: Charles Krupa, ČTK/AP

Bostonský kouč Bruce Cassidy během pátého finále se St. Louis.

Článek

Tlak Medvědům v závěrečné třetině přinesl méně, než potřebovali. Podle mnohých klíčový moment přišel v 51. minutě. Tyler Bozak zjevně u mantinelu hokejkou podrazil domácího útočníka Noela Acciariho.

Hráč St. Louis jen omluvně rozhodil rukama, asi už počítal s trestem, ale hrálo se dál bez zásahu sudích, puk se dostal k Davidu Perronovi a jeho přihrávku na volného Bozaka před brankou si za záda usměrnil Tukka Rask. Provinivší se hráč mohl jásat (situace na videu je zachycena od času 10:21).

"Teď už je to za námi, ale je těžké takovou hořkou pilulku skousnout," prohlásil Acciari.

"Je to nehorázné. Rozhodčím jsem řekl, že to měli sakra odpískat. Poškodili nás," přidal se kouč Bruce Cassidy.

Foto: Bob Dechiara, Reuters

David Perron (57) a Tyler Bozak (21) ze St. Louis se radují z gólu proti Bostonu.

"Takový moment vás rozčílí, ale jakmile se hráči vrátili na led, už se tím nezabývali. Museli jsme se uklidnit a hrát. To se nám povedlo, dali jsme gól a měli jsme šanci vyhrát," dodal kanadský trenér. Ale aspoň vyrovnat už jeho tým nestihl.

Ani slovenský kapitán Zdeno Chára, který v minulém duelu po zásahu pukem do obličeje utrpěl zlomeninu čelisti, nepomohl. Do hry naskočil s celoobličejovým krytem.

"Rozhodl se hrát, což nás inspirovalo. Byli jsme za to rádi. Hodně to vypovídá o jeho charakteru a vůli," uvedl Cassidy.

Foto: Charles Krupa, ČTK/AP

Zdeno Chára z Bostonu nastoupil s obličejovým krytem, vlevo Brayden Schenn ze St. Louis.

Jeho svěřencům nezbývá nic jiného, než se na ledě soupeře pokusit udržet ve hře o pohár.

Šestý duel je na programu v St. Louis v noci z neděle na pondělí od 2:00 SELČ. "Je před námi náročný úkol, tak se na to dívám," měl i kouč Blues Craig Berube jasno, že rozhodnuto zdaleka nemusí být.

Reklama

Související témata: