V Novém Sade podepsaná dohoda o spolupráci

V úterý, 4. června 2019 na podnikatelském fóru zaměřeném na zemědělství a rozvoj pivovarnictví byla podepsaná dohoda o spolupráci mezi Hospodářskou a průmyslovou komorou Vojvodiny a Agrární komorou České republiky. Za Agrární komoru České republiky podepsal dohodu prezident komory Zdeněk Jandejsek, za domácí stranu prezident Bosko Vucurevic. Na tomto fóru vystoupili přední představitelé Vojvodiny a za Českou republiku Zdeněk Jandejsek prezident Agrární komory ČR a Michal Kovařík, tajemník Svazu pěstitelů chmele České republiky.

Komory se dohodly, že si budou vyměňovat informace v ekonomické oblasti se zaměřením na produkci a nabídku vývozu, zahraniční obchod, hospodářskou spolupráci, společné hospodářské činnosti, obecné ekonomické a obchodní informace, hospodářské a obchodní právní předpisy atd. Vzájemně si budou také poskytovat pomoc s cílem usnadnit rozvoj obchodních aktivit ve Vojvodině a v České republice. Dále se budou informovat o veletrzích, výstavách, konferencích, workshopech a jiných akcí, které budou pořádané ve Vojvodině a v České republice. Obě komory se zavázaly poskytnout podporu společnostem, které se budou zúčastňovat na akcích organizovaných v obou zemích. Další oblastí spolupráce bude výměna znalostí a zkušeností v oblasti vzdělávání dospělých a rozvoje kvalifikovaných pracovních sil potřebných na trhu. Podepsaná dohoda nestanovuje komorám žádné finanční závazky.

Vojvodina má zájem o rozvoj zemědělství, zvyšování soběstačnosti, ale i v rozvoji pěstování chmelu a pivovarnictví. Česká republika je pro Vojvodinu vzorem úspěšné zemědělské krajiny.

Mgr. Ing. Jarmila Dubravská, PhD., výkonná ředitelka pro SZP, AK ČR

Autor fotografií: tajemník Svazu pěstitelů chmele ČR, Ing. Michal Kovařík

Tisk

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info