38 TIPŮ NA VÍKEND! Budou otevřené zahrady, slavnosti, festivaly, dračí lodě i módní show
Tak kam se vydáte?
Co se chystá

Ústecký kraj - Tento víkend, počínaje pátečním odpoledne do neděle 9. června se ponese zejména ve znamení otevřených zahrad. Po vzoru Velké Británie, kde se tento nápad zrodil (Open Garden & Squares Weekend) se o víkendu otevře mnoho nejen zámeckých zahrad veřejnosti, pro příjemnou procházku, doprovázenou komentářem průvodce či dalšími akcemi.

Druhý červnový víkend nabídne ale i spoustu zajímavých akcí. V Mostě vyplují dračí lodě, v Kadani se uskuteční velká párty, v Teplicích proběhne fashion week, v Duchcově proběhnou Casanovské slavnosti, slavit budou například i v Postoloprtech nebo Dobroměřicích, v Litoměřicích se odehraje bezva fesťák, v Krupce rockový festival, v Kadani velká párty, bude sraz mini cooperů, v Jirkově se pojede crossmarathon a ještě spoustu dalšího se bude dít.
Podívejte se na našich 35 tipů na nejzajímavější akce, které se o tomto víkendu uskuteční v našem kraji.

CHOMUTOVSKO

Chomutov

8. červen – Muzejní noc – od 17 hodin

  • Noc vědy a kouzel proběhne v sobotu 8. 6. v chomutovském muzeu. Programem budou provádět Magistr Edward Kelley, Rudolf II., pán z Lobkovic a další historické postavy. Postupně budou rozplétat detektivní příběh jednoho z nejvýznamnějších alchymistů rudolfinské doby. Na závěr přenesou návštěvníky v čase i prostoru do sklepení radnice, kde vypukne jedinečná UV světelná show. Akce je realizována za finanční podpory Statutárního města Chomutova.

8. červen – Benefiční festival pro Kačenku – od 14 hodin

  • Přijďte pomoci nemocné Kačence, pobavit se, zatančit, či se jen odreagovat. Pro děti budou dostupné atrakce jako skákací hrad apod., můžete si zde zakoupit občerstvení apod., Vystupovat bude skupina Úlet, Adéla Radimcová, Patrik Bartko, Suvereno a Jakub Děkan.
  • Vstupné neuvedeno

8. červen - Muzikálové představení Drákula - Multižánrový festival – od 21.30 hodin

  • Multižánrový festival OTEVŘENO představí muzikálové představení DRÁKULA v kostele sv. Ignáce v Chomutově, ve spolupráci žáků oborů populárního zpěvu B. Novákové a Tanečního oboru S. Dundrové a výtvarné spolupráce s G. Marenčákem. Představení se odehraje před Kostelem sv. Ignáce na Náměstí 1. Máje v Chomutově. Vstupné dobrovolné. V pátek 7. června zamíří festival do letního kina v Chomutově, kde je od 16,00 hodin připraven program Povodí Ohře, poté vystoupí Xavier Baumaxa, minus123plus a Tata Bojs. Vstupné 150 Kč.
  • Vstupné v textu

Jirkov

8. červen - Jirkovský crossmarathon – od 7 hodin

  • Jirkovský crossmarathon je horský maraton vedený Krušnými horami v okolí města Jirkova. Svým rozsahem se řadí mezi malé sportovní akce a tomu odpovídá i osobní přístup k závodníkům. Své síly můžete změřit v běhu, na kole a na koloběžce, nebo si můžete trasu závodu projít. Pro běžce byla v roce 2018 poprvé připravena i trasa půlmaratonu. Místo prezentace a startu je na 2. ZŠ Jirkov, sídliště Vinařická, Studentská ulice. Další informace najdete zde.

Kadaň

8. 6. Farmářský jahodový trh - od 8 do 12 hodin

  • Další víkendový farmářský trh bude opět ve znamení jahod! Budete si moci tradičně nakoupit potraviny od regionálních výrobců a pěstitelů, ale ani tentokrát nebude chybět doprovodný program. Po loňském obrovském úspěchu pro Vás bude opět po celou dobu trvání trhů vařit skvělé domácí marmelády MarmeLinda. V minulém roce jsme její pochoutky téměř vykoupili a Linda po celou dobu trhů vytrvale vařila a předávala tipy na to, jak vytvořit tu nejlepší domácí marmeládu. Přijďte se s ní opět poradit, ochutnat a odnést si některou z jejích dobrot domů. Její pochoutky si několikrát odvezly cenu z mezinárodní marmeládové soutěže v Anglii The World’s Original Marmalade Awards! Svůj úspěch zopakovala i v minulém roce, kdy na soutěži získala stříbrnou medaili s pomerančovou a pomerančovo-mangovou marmeládou, zlato jí uteklo jen o jediný bodík. Odborníci ocenili také její citronovou marmeládu se zázvorem a stejně jako před dvěma lety s ní získala v mezinárodní konkurenci bronz. Ochutnat budete moci pochopitelně také legendární v loňském ročníku zlatem oceněnou pomerančovou s rebarborou. Do soutěže smí pouze marmelády z citrusů, v sortimentu MarmeLindy, ale naleznete nejrůznější ovocné kombinace od kdoule přes medové blumy s whiskey, rebarboru s mátou nebo višně s hořkou čokoládou, ale i klasiku jako je jahoda nebo borůvka. MarmeLinda se ráda opět podělí i o tipy, jak s vařením marmelády začít nebo svoje dosavadní pokusy vylepšit. Přijďte si osladit život a strávit příjemné dopoledne, těšíme se na Vás!

  • Chystáte i vy nějakou zajímavou akci a chcete dát o ní vědět? Napište, co chystáte na mail Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript..
  • Chcete se stát partnerem našich čtenáři oblíbených Tipů na víkend? Chcete mezi naše tipy umístit Vaši reklamu? Volejte 603 730 119 nebo pište na mail olga.markuzziova@e-deniky.

8. červen – pARTy ve Františkánu 2019 – od 10 hodin

  • Pátý ročník pARTy ve Františkánu, který se koná v zahradách Františkánského kláštera v Kadani, nabídne opět spoustu radostí. Již tradičně bude festivalem provázet Tomáš Hanák a na dvou scénách se představí pestrá škála účinkujících. Letošní ročník pARTy ve FRANTIŠKÁNU je pojat opravdu multižánrově. A na co se můžete těšit? Energickou ska kapelu Oferta Especial, která přiletí ze španělského Madridu. Královnu electro-swingu Alice Francis - neodmyslitelně spjatou s Parov Stelar. Navrátí se také The Whiskey Foundation, kteří loni sklidili velký úspěch. "Vyvěste fangle", protože poprvé do Kadaně příjíždí pan Jiří Suchý, aby to ve svých 87 letech rozpálil s orchestrem Divadla Semafor. Gaia Mesiah představí novou desku. Prago Union zase neskutečné slovní hříčky.
  • Na motorkách dorazí tři "Vandráci", aby se podělili o své zážitky z dobrodružné cesty Střední Amerikou. Chybět nebudou ani tradiční "Sklepáci" a Tomáš Hanák, kteří k pARTy ve FRANTIŠKÁNU prostě patří. A další, a další... je toho opravdu hodně. Proto taky končíme až v půl jedné! Letošní ročník pARTy ve FRANTIŠKÁNU je pojat opravdu multižánrově. Konec až v půl jedné!
  • Vstupné 490 korun, děti do 135 cm zdarma, ZTP 295 Kč (pouze na místě), ZTP/P zdarma

LOUNSKO

Louny

7. až 9. červen – Autosalon Louny, Rodina a volný čas a Řemesla a kreativita – od 9 do 17 hodin

  • Největší motoristická prodejní a kontraktační výstava na výstavišti v Lounech - Autosalon Louny - se uskuteční ve dnech 7. až 9. června. Výstavní víkend zároveň přinese 3 výstavy v jednom: Autosalon Louny, Rodina a volný čas a Řemesla a kreativita. Uvidíte prezentaci 19 značek osobních a užitkových vozů. K vidění budou i motorky, čtyřkolky, skútry, autodoplňky a mnoho dalšího ze světa motorů. Připraven je i skvělý doprovodný program pro celou rodinu, prezentace záchranných složek, připraveno bude spousta zajímavých akcí pro děti i pro dospělé. Více informací najdete v našem článku zde.
  • Vstupné dospělí – 50,- Kč, děti a důchodci – 30,- Kč, děti do 6 let a držitelé průkazu ZTP-P zdarma

Stekník

8 a 9. červen - Víkend otevřených zahrad na zámku Stekník – 10 až 17 hodin

  • Projděte se zámeckou zahradou a pokochejte se rozkvetlými zámeckými rostlinami. Pro skupinky aspoň 5 osob s výkladem o italské terasovité zahradě. Vůně, krása, tradice, historie, ale také setkávání a trendy jsou slova popisující Víkend otevřených zahrad na Zámku Stekník. Nenechte si ujít prohlídku italských terasovitých zahrad s kvetoucími popínavými růžemi. Mimořádné prohlídky zámeckých zahrad s průvodcem začínají v 10:50, 11:50, 12:50, 13:50, 14:50, 15:50, a v16:50. Do zahrad je možné si donést i vlastní piknikové deky.
  • Vstupné do zahrad s průvodcem 70,- Kč
  • Vstupné samostatně do zahrad 50,- Kč

Dobroměřice

8. červen – Oslavy v Dobroměřicích – 9 – 20 hodin

  • Obec Dobroměřice oslaví v sobotu 8.6. 700 let od první písemné zmínky o obci a 125 let od vzniku Svazu dobrovolných hasičů. Od 9 do 12 hodin otevře radnice dveře všem zájemcům o prohlídku nejen úřadu, ale i budovy bývalé mateřské školky, školy, hasičárny, sokolovny a kostela Sv. Matouše. Od 13 hodin projde obcí slavnostní průvod s hudbou, od 15 hodin započne dětský den pro dospělé v areálu FK, od 20 hodin zahraje v KD kapela Reflex.
  • Vstupné neuvedeno

1505vyzvactenarum

Postoloprty

8. červen – Městské slavnosti Postoloprty – od 12 od 22 hodin

  • Nejnavštěvovanější tradiční celoměstská zábavní akce s programem pro návštěvníky všeho věku se uskuteční v sobotu 8. 6. Letošním tématem jsou Zlatá šedesátá. Odehrají se v zámecké zahradě a centru města. Ve 12 hodin je zahájí průvod, od 13 hodin bude zahájen program na třech jevištích. Vystoupí Pokáč, The Tap Tap, Discoballs SKA Praha, Lazareth, Kočkuzblajs, zábavný program Martina Holečka a spol. na hlavním pódiu, program na dětském pódiu a soutěže pro děti, mnoho atrakcí a stánků. Program bude ukončen ve 22 hodin ohňostrojem.

Blšany

8. červen – Slavnostní otevření pivovaru Siřem – od 11 hodin

  • V sobotu se slavnostně otevře pivovar Siřem. Pivovaru Siřem. Těšte se na pořádnou porci skvělého piva a dobré zábavy, živou hudbu, občerstvení, na čepu všechna piva z produkce Pivovaru Siřem, čekají vás prohlídky pivovaru. Pro milovníky umění na statku vernisáž švýcarské malířky Doris Windlin a ukrajinského malíře Michaela Ščigola, který přiveze do Siřemi obrazy k tématu Franz Kafka.
    Vstupné neuvedeno

Krásný Dvůr

8. až 9. červen - Víkend otevřených zahrad v Krásném Dvoře – 11 až 21 hodin

  • Komentované procházky zámeckým parkem. 8. června v 11:00 půjde komentovaná procházka zámeckým parkem s Janem Rudolfem Černínem. Jan Rudolf Černín v Krásném Dvoře založil jeden z nejstarších přírodně krajinářských parků na našem území. Plné vstupné 90,- Kč, snížené vstupné 60,- Kč. V 16:00 se bude ve Velkém sále zámku konat přednáška Společnost vlasteneckých přátel a Jan Rudolf Černín. Vstup volný. V 18:00 koncert melodií Wolfganga Amadea Mozarta v podání Severočeského symfonického kvinteta. Ve Velkém sále zámku. Vstupné 150,- Kč. Ve 20:00 komentovaná vycházka parkem od zámku k Novogotickému templu, s možností výstupu na vyhlídku. Plné vstupné 90,- Kč, snížené vstupné 60,- Kč. V neděli 9. června v 10:00 komentovaná procházka parkem s Janem Rudolfem Černínem. Plné vstupné 90,- Kč, snížené vstupné 60,- Kč. V 15:00 hodin koncert pěveckého sboru Egeria v Novogotickém templu. Vstup volný. Rezervace na tel. 415 210 004.
  • Vstupné uvedeno v textu

Peruc

7. až 9. Červen - Sraz mini cooperů – od 15 hodin

Sraz mini cooperů se o víkendu koná v Peruci. Těšit se můžete na spanilou jízdu v sobotu 8. června v 10,30 hodin, která pojede na Zelené náměstí v Lounech, kde je přichystán zábavný program, dále vyrazí na mostecký polygon aby se vrátila zpět do Peruce, kde se večer účastníci pobaví s kapelou Mustafo.

MOSTECKO

0706pohadkova

Most

7. červen – Dara Rolins, SEXII DANCE VOL. 2 – od 21 hodin

  • V pátek 7. 6. V Music aréně Nový Obzor vystoupí Dara Rolins. Po roce bude opět nočním hostem párty SEXII DANCE v Mostě. Znovu ve skvělé sestavě s krásnými tanečnicemi a perfektními DJ´s - Matúš "GOGO" Klajdač a mostecký matador Honza. Super zábava, skvělá hudební a světelná show. Prostě se budete bavit až do rána!
  • Vstupné 200 Kč

    7. červen - PENÁL - Southern rock v Rokáči Vinohrady – od 21 hodin
  • Penál hraje převážně rock, jižanský rock a country-rock. Zpívají zásadně česky a pro většinu skladeb kmenového repertoáru mají vlastní texty. Hrají na koncertech, městských slavnostech a festivalech, ale nebrání se ani rockovým tancovačkám. Jejich muzika je dravá, hlasitá a dynamická, prostě žádná kavárna.
  • V roce 2016 vydali druhé CD. V Rokáči Vinohrady zahrají ve složení Jan Sýkora - zpěv, akustické kytary Ibanez a Cort, kombo Marshall, Jan Turek - kytary Fender, Procházka a Line6, kombo Hot Bassguy, kytarový syntetizér Roland GR55, L. elZie CAIS - baskytary Fender a Sterling,aparáty Mesa Boogie a Fender, Jan Mišejka - bicí souprava SONOR
  • Vstupné 100 Kč

7. a 8. červen - 8. závod Dračích lodí na Matyldě – 9 až 24 hodin

  • Další závod dračích lodí se uskuteční tento víkend na mostecké Matyldě. V pátek 7. 6. odstartují závody školních posádek. Dospělí budou závodit v sobotu 8. 6. Po celou dobu bude připraven bohatý doprovodný program, spousta stánků s občerstvením, atd. Pro děti budou v horní části připraveny kolotoče, cukrová vata a spousta dalších atrakcí pro naše nejmenší. Hlavní cenou letošního závodu dračích lodí je STARTOVNÉ na dračích lodích v Drážďanech.
  • Vstupné pro návštěvníky zdarma

8. červen - Komořanské dětské hry na Matyldě – od 10 do 18 hodin

  • Severočeská teplárenská navazuje na úspěšnou akci s názvem Komořanské dětské hry, které se poprvé konaly v loňském roce při příležitosti závodu Dračích lodí. Ani letos nebudou návštěvníci ochuzeni o den plný zábavy. Na co se letos mohou děti těšit?
  • Bude připraveno deset stanovišť s tradičními i méně tradičními soutěžemi spojenými s uhlím a vodou. Nebude chybět ani hasičské auto, které bude k dispozici návštěvníkům k prohlídce, a bude-li velké teplo, tak i k osvěžení. Není tajemstvím, že každý soutěžící získává po splnění všech úkolů medaili. Kromě cenného kovu mohou děti získat i další dárky díky kvízům, které nahradí původní křížovky. Pro nejmenší návštěvníky budou na místě připraveny omalovánky a puzzle.
  • Vstupné zdarma

8. červen - Z pohádky do pohádky v areálu Benedikt – od 10 hodin

32. ročník pochodu pro děti a dospělé. Pochod měří asi 3 km a na trase potkáte pohádkové postavičky (šašky, princezny, čarodějnice, vodníky), u kterých vás čeká mnoho soutěží, úkolů, ale i odměn. Soutěžit s dětmi mohou i rodiče, prarodiče, tetičky a strýčkové.

9. červen – Víkend otevřených zahrad v parku Střed v Mostě – od 14 do 18 hodin

  • I v mosteckém parku Střed se v rámci Víkendu otevřených zahrad dočkáte v neděli 9. června komentované prohlídky parku s dendrologem, sraz u „Ufa“. Kromě prohlídky se můžete těšit i na Big Band Zdeňka Tögla a na divadelní představení studentů ZUŠ F.L. Gassmanna. V parku proběhne i výstava historických fotografií, budou připraveny tvořivé dílny pro děti, ekologická vzdělávací stezka a zúčastnit se budete moci i orientačního běhu parkem.

9. červen – Cena jezdectví – od 13 hodin

  • V neděli 9. června 2019 od 13.00 hodin se na mosteckém hipodromu uskuteční 39. ročník Ceny Jezdectví. Tento tradiční dostih první kategorie na 1400 metrů s dotací 150 000 Kč divákům každoročně nabízí velmi kvalitní podívanou. V rámci dostihového odpoledne se uskuteční 7 dalších dostihů, včetně dvou divácky atraktivních steeplechase klání. Návštěvníkům budou k dispozici projížďky na koních, dobré občerstvení nebo tradiční kyvadlová doprava zdarma

Litvínov

7. a 8. červen - The International Jazz festival Litvínov 2019 – od 15 hodin

  • Před litvínovskou Citadelou a v jejím okolí se o víkendu uskuteční v odpoledních hodinách jazzový festival, který pořádá ZUŠ Litvínov.

Jezeří

8 a 9. červen - Víkend otevřených zahrad na zámku Jezeří – od 14 hodin

  • V rámci projektu Víkend otevřených zahrad se uskutečnění komentovaná prohlídka dochované části zámecké zahrady, a to v sobotu 8. června od 14.00 hodin a v neděli 9. června od 14.00 hodin.

Hora Svaté Kateřiny

8. červen – Hornické slavnosti – od 11 hodin

  • Hora Svaté Kateřiny zve na Hornické slavnosti. Program začíná v 11 hodin průvodem patronky havířů svaté Barbory s permoníky na náměstí obce. Těšit se můžete na doprovodný program, soutěže, naučnou soutěž Elán revival a další. V 17 hodin vzplane táborák pod sjezdovkou.

TEPLICKO

Teplice

8. 6. Czech fashion week – od 11 hodin

  • 3. ročník ojedinělého projektu Czech Fashion Week 2019 na kolonádu u Domu kultury v Teplicích. Sobot nabídne v krásném prostředí teplické kolonády sérii módních přehlídek přehlídek předních návrhářů z tuzemska i zahraničí. Diváci uvidí tvorbu Olga Rusakove „Tisíc a jedna noc“, Jaroslavy Procházkové „Purity of freedom“, Lilian Augustinové Fashion Island „Třpytivá zahrada“, Petry Vyoralové „Wedding bliss “, Gabriely Giotto „Woman to love“, Galala Gianiho „Queen Couture Paris“, Jiřiny Matoušové, spodní prádlo Werso „Moonlight“, Luďka Hanáka „Glow“, Jiřího Moravce „Shiny Night“ Nikol a Jakuba Ponerových a vyvrcholením Czech Fashion Weeku bude show Osmana Laffity „Jaro, léto 2019“.

 


  • Chystáte i vy nějakou zajímavou akci a chcete dát o ní vědět? Napište, co chystáte na mail Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript..
  • Chcete se stát partnerem našich čtenáři oblíbených Tipů na víkend? Chcete mezi naše tipy umístit Vaši reklamu? Volejte 603 730 119 nebo pište na mail olga.markuzziova@e-deniky.

7. až 9. červen - Burger Street Festival Teplice - 7. 6. od 10 hodin až 9. 6. do 20 hodin

  • Skvělá food akce u OC Olympia Teplice. Nejchutnější food akce, jakou si jen umíte představit! Spousta skvělých burgerů, ale i vaflí, donutů, makronek, palačinek nebo třeba zmrzliny a spoustu dalšího. Také proběhne anketa o nejlepší burger a nachystán je i doprovodný program pro děti.
  • Vstup zdarma

7. červen - Audite Silete – 19 až 21 hodin

  • Koncert v Bartholomeus Gallery & Café v Teplicích. Těšit se můžete na sestřih nejkrásnějších písní z muzikálu Fantom opery a melodie britské skupiny Queen Bohemian Rhapsody. Letní koncert plný hudby pěveckého sboru Audite Silete v doprovodu profesionální formace Clarines societa a pop-rockové skupiny Retrosong.

Krupka

8. červen – Rock Fest Krupka – od 14 hodin

  • Další ročník rockového festivalu v Krupce na městském stadionu se uskuteční v sobotu 8. Června. Tešit se můžete na Víléma Čoka, kapely Hlahol, Schlak, či Alkehol.
    Vstupné 150 korun

Duchcov

7. – 8. červen - Casanovské slavnosti - 7. 6. od 18 hodin až 8. 6. do 23 hodin

  • V Duchcově probehnou Casanovské slanosti na nádvoří zámku Duchcov. Program Casanovských slavností je naplánovaný od pátku 7. června do soboty 8. června, ale uvede ho už ve čtvrtek 6. června koncert mimořádné umělecké osobnosti, houslisty Pavla Šporcla. Ten vystoupí na 2. nádvoří zámku společně se Severočeskou filharmonií Teplice. Koncert je součástí Hudebního festivalu Ludwiga van Beethovena a začne v 19 hodin. V pátek 7. června zahájí slavnosti tradiční příjezd kočáru s Giacomem Casanovou na zámek, kde se po přípitku odehraje komedie ze života Casanovy v podání Divadla M, jehož hostem bude tentokrát herec Lukáš Langmajer. Na hlavní scéně v zámecké zahradě je připravený koncert akustického uskupení Zdarr, které tvoří bývalí členové skupiny Laura a její tygři a hvězda slovenských pódií kapela Desmod. Následovat bude jedna z letošních avizovaných novinek videomapping Divadla v Pytli Petra Stolaře, promítání na fasádu zámku. Páteční program zakončí After party. V sobotu se na náměstí koná další z novinek – Flerjarmark, na kterém nebudou chybět ukázky ruční tvorby a dílničky pro děti. O tradiční dobový jarmark, který každoročně doprovází slavnosti na 1. nádvoří zámku, ale nepřijdou návštěvníci ani letos.
  • Atmosféru Casanovských slavností podpoří promenádní koncert dechové hudby Mostečanka, středověká hudba Bakchus nebo šermířské vystoupení skupiny Bohemia Fénix. Pro dobrou pohodu zazpívá v kulturním centru i Ducchovský pěvecký sbor a lidé budou mít možnost projet se městem historickým kočárem. Rozšířený bude i program pro děti. V rámci Pohádkového dětského dne se uskuteční soutěže, hry, vystoupení klaunů, workshop Muzikohraní, koňská drezúra, projížďky na koni, jezdecká a rytířská show. Městem projde několik průvodů mažoretek, bubeníci Tam-Tam Batucada, doboví hudci Bakchus a v atriu muzea se budou konat představení Divadla na nitích. Na hlavní scéně v zámecké zahradě se představí dětské taneční, pěvecké a hudební soubory. Odpoledne a večer je pak připravený koncert Dana Vertíga, cimbálovky, kapely Ready Kirken, Terezy Kerndlové nebo kapely No Name. Na rockové scéně letos návštěvníci zažijí kapely Idio&Idio, Nerea, The Switch, Tango, Blues Session a hlavním hostem večera bude Tsunami. Rockový večer zakončí skupina Hlahol z Teplic. Finální tečkou za letošními jubilejními Casanovskými slavnostmi bude ohňostroj ze zámecké balustrády a After party v Motorest Music Clubu.

7. až 8. červen - Krása bonsají v Duchcově – 7.6. od 18 hodin až 8. Ž. do 23.45 hodin

  • Výstavu bonsají v půvabné Knížecí zahradě zámku Duchcov pořádají u příležitosti 25. ročníku Casanovských slavností členové Bonsai klubu Libochovice. V prostorách výstavy se můžete těšit na drobný prodej bonsají, poradenství a tvarování 25 let starých borovic pod vedením Petra Krásného.

ÚSTECKO

Ústí nad Labem – Brná

7. červen – Country maringotka – od 17 hodin

  • Country maringotka Petra Berounského zve na jamování s hudební legendou Karlem Poláčkem.

8. červen – Letní koncert Na schodech – od 19 hodin

  • Tradiční benefiční koncert skupiny v zahradě Českého rozhlasu Sever, tentokrát The boom Beatles revival band and orchestra.

  • Chystáte i vy nějakou zajímavou akci a chcete dát o ní vědět? Napište, co chystáte na mail Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript..
  • Chcete se stát partnerem našich čtenáři oblíbených Tipů na víkend? Chcete mezi naše tipy umístit Vaši reklamu? Volejte 603 730 119 nebo pište na mail olga.markuzziova@e-deniky.

Velké Březno

8. červen - Víkend otevřených zahrad na zámku Velké Březno – od 11 do 15 hodin

  • Komentované prohlídky krajinářského parku ve Velkém Březně - historie, současnost a budoucnost parku. Prohlídky začínají v 11:00 a 14:00.

8. až 9. červen - Zámek v květech ve Velkém Březně – 8. 6. od 10 do 9. 6. do 17 hodin

  • V půvabných zámeckých interiérech si můžete během prohlídky prohlédnout množství květinových vazeb, které připraví studenti střední zahradnické školy A. E. Komerse v Děčíně - Libverdě. V půvabných zámeckých interiérech si můžete během prohlídky prohlédnout množství květů uvázaných ve stylu historických květinových vazeb, které pro Vvs připraví studenti střední zahradnické školy A. E. Komerse v Děčíně - Libverdě.

LITOMĚŘICKO

Litoměřice

8. červen – Bezva Fest – od 10 do 20 hodin

  • V sobotu 8. 6. se uskuteční v Litoměřicích na Střeleckém ostrově Bezva Fest. A na co všechno se můžete těšit? Představte si kouzelný ostrov, na kterém je možné úplně všechno. Tak přesně na takovém ostrově se bude konat Bezva Fest! Adrenalinové atrakce, pořádně našlapanou hudební scénu, sportovní aktivity, vynikající dobroty, relaxační zónu, baby zónu a spoustu dalšího. Vystoupí kapela Sebastian, Pavel Callta, Mikolas Josef, Like-it, Tary, Mína, Čiperkové a to není zdaleka všechno. V rukávu jsou i další esa! Hlavním cílem festivalu je dostat děti a celou rodinu do pohybu. Proto bude celý festival interaktivní. Každý se bude moc zapojit a vše si vyzkoušet na vlastní kůži.
  • Vstupenky od 299 Kč

Lovosice

8. červen - Botanická exkurze na Oltářík u Děkovky – 8.40 až 18 hodin

  • Celodenní exkurze na botanicky zajímavé lokality při jižním okraji Českého středohoří.
    V lesích navštívené lokality se vyskytují z orchidejí například všechny tři středohorské typy vemeníků, okrotice bílá, hlístník hnízdák, na skalách Oltáříku lomikámen trsnatý a na Plešivci zárazy. Je na co se těšit! Exkurzi po trase Chrášťany – Oltářík – Děkovka – Plešivec – Podsedice povedou botanici Roman Kroufek a Karel Nepraš. Akce proběhne ve spolupráci se spolkem Středohoří sobě. Sraz: v 8.40 h při dolním okraji Chrášťan na autobusové zastávce Podsedice, Chrášťany, rozc. 1.0, po příjezdu autobusu od Lovosic (doprava: bus v 8.05 h z aut. nádr. v Lovosicích).
  • Vstupné neuvedeno

Libochovice

8. až 9. červen - Víkend otevřených zahrad na zámku Libochovice – 13 a 15 hodin

  • V rámci akce Víkend otevřených zahrad je pro veřejnost je na zámku Libochovice otevřen historický palmový skleník, ve kterém bude probíhat výstava kaktusů. V sobotu 8. června proběhne komentovaná prohlídka parkem ve 13:00 a v 15:00 hodin. V neděli 9. června 2019 přednáška o zahradníkovi Josefu Blechovi ve 13:00 hod. poté komentovaná prohlídka parkem.

Klapý

8. a 9. červen - Víkend otevřených zahrad v Levandulové zahradě Klapý – od 10 do 17 hodin

  • Levandulová zahrada se nachází na pozemku bývalé zemědělské usedlosti v obci Klapý pod hradem Hazmburk. Slouží jako zásobní a užitková zahrada pro množení trvalek a sběr levandule, která zde převládá. Zahrada je ukázkou vesnických zahrad a je velice slunečná. Na pozemku je i stodola, kde se 2x ročně pořádají slavnosti květin Levandulový víkend a Podzimní dny. Otevřeno bude oba dva dny od 10 do 17 hod, otevřena bude i Andělská kovárna a Květinová čajovna. Od 14 hod oba dva dny předváděcí blok vázaní a aranžování kytic z naší zahrady a po celý den komentované prohlídky o druzích levandule a jejím uplatnění.
  • Vstupné neuvedeno

DĚČÍNSKO

Děčín

7. červen – Noc snů pro – 18 až 21 hodin

  • Mezinárodní charitativní akce pro handicapované a chronicky nemocné se uskuteční v děčínské ZOO. Jde o večer plný nevšedních zážitků a splněných přání pro lidi s handicapem, pro které se zoo snaží zprostředkovat zážitky, které by možná v běžném životě kvůli svému postižení či nemoci neměli možnost prožít. „Jedinečnost této akce spočívá v tom, že se ve stejný okamžik koná na mnoha místech světa, každoročně se k ní připojuje téměř 300 zoologických zahrad po celém světě. Je pro ni vyhrazen vždy 1. červnový pátek, letos tedy 7. června od 18 hodin. Akce je určena nejen pro klienty ústavů sociální péče, ale také pro nemocné děti z rodin,“ popsala mluvčí Zoo Děčín Alena Houšková.
  • V letošním roce pro ně děčínská zoo chystá zajímavý program, ve kterém nebude chybět divadelní představení, kouzelník, kapela, ohňová show, malování na obličej, spousta soutěží a hlavně zvířat. Zájemci o účast na akci se musí nahlásit předem. Počet míst je omezen. V souvislosti s konáním charitativní akce dojde k částečnému omezení provozu zoo. Pro běžné návštěvníky bude zoo v pátek 7. června otevřena pouze do 17 hodin. Vstupenky bude možné zakoupit nejdéle do 16 hodin.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru