Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Hadamczik skončil u hokejové osmnáctky, nahradil ho Beran

Českou hokejovou osmnáctku povede trenér Karel Beran, který působil u výběru do 17 let. Nahradil Aloise Hadamczika, jenž obsadil s týmem na mistrovství světa ve Švédsku šesté místo a skončila mu roční smlouva. Berana navrhl nový svazový šéftrenér Filip Pešán.

"Celý realizační tým bude výkonný výbor projednávat na dalším zasedání," řekl mluvčí Českého hokeje Zdeněk Zikmund.

Osmnáctku čeká první kemp v nové sezoně od 22. do 27. června v Rokycanech a s Beranem tam bude jako asistent Milan Plodek, manažerem týmu je Petr Studnička. Šestačtyřicetiletý Beran vedl ročník 2002 už v předešlé sezoně ve výběru do 16 let, v extralize působil jako asistent v Kometě Brno a Pardubicích. "Beran vedl úspěšně sedmnáctku a vyhrál (v únoru) turnaj na Evropském zimním olympijském festivalu mládeže v Sarajevu," podotkl Zikmund.

Šestašedesátiletý Hadamczik vedl v minulosti i juniorskou a seniorskou reprezentaci. S ní v roce 2006 vybojoval bronzovou medaili na olympijských hrách v Turíně a stříbro na mistrovství světa. Ze světových šampionátů přivezl s českým týmem ještě dva bronzy v letech 2011 a 2012. Od národního mužstva odešel v únoru 2014 po olympijských hrách v Soči, kde čeští hokejisté obsadili šesté místo.

K trénování se Hadamczik vrátil loni po více než dvou letech, naposledy vedl Kometu Brno, v níž skončil v únoru 2016. Za sebou má také působení v Třinci, Vítkovicích a pražské Spartě. Reprezentační dvacítku dovedl na MS v roce 2005 k bronzu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články