Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Pardubice hlásí staronovou posilu, obránce Kolář se vrací z KHL

Obránce Jan Kolář se vrací po téměř sedmi letech v KHL do extraligových Pardubic. Dvaatřicetiletý odchovanec Dynama působil poslední čtyři sezony v Chabarovsku, předtím hrál také za Doněck a Vladivostok.

Jan Kolář
zdroj: ČTK autor: Paprskář Pavel

Kolář odešel do KHL v polovině listopadu 2012, předtím získal s Pardubicemi dva mistrovské tituly (2010 a 2012). Zkušenosti má ze čtyř mistrovství světa i loňských olympijských her v Pchjongčchangu a nasbíral už přes stovku startů v české reprezentaci.

"Celou dobu jsem sledoval výsledky Pardubic a na dálku fandil. Jsem rád, že se vracím do extraligových Pardubic, a těším se na novou sezonu. Podepsal jsem víceletou smlouvu, vážím si důvěry klubu v mé služby. Vynasnažím se Dynamu co nejvíce pomoci a předat nabyté zkušenosti mladším hráčům," uvedl Kolář.

"Honza je velmi zkušený obránce, o jeho sportovních kvalitách není pochyb. Zároveň je pro mě tím správným lídrem a mentorem pro mladé hráče. Jsem moc rád, že jednání byla rychlá a věcná a fanoušci opět uvidí Jana Koláře v Pardubicích," uvedl předseda představenstva a generální ředitel Dynama Martin Sýkora.

Je nám líto, video expirovalo.
Hokejový obránce Kolář se vrací z KHL do Pardubic

"Očekáváme, že Honza bude lídrem nejen naší obrany, ale bude patřit k oporám celého týmu. Do našich řad získáváme obránce světových parametrů," podotkl sportovní manažer Jaromír Kverka.

"Příchod takového hráče by přivítal každý trenér. Honza je pro nás velikou posilou na led i mimo něj a těším se na vzájemnou spolupráci," doplnil trenér Ladislav Lubina.

Vedení Dynama plánuje další posílení. "Máme tu ve hře i nového útočníka, pracujeme i na dalších, věřím tedy, že nezůstaneme jen u Honzy. Není tajemství, že jsme v kontaktu i s Robertem Kousalem," prohlásil Sýkora.

Už v minulých dnech klub informoval, že novými asistenty Lubiny budou Otakar Janecký a Radek Bělohlav, trenérem gólmanů bude nově Pavol Rybár, který působil ve Slovanu Bratislava v KHL.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články