7. června 2019 • 18:00

Tvrdý trest! Obránce, který zlomil Lafatovi nohu, bude rok bez fotbalu

Autor: krm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ostrý skluz, faul, zlomená noha. A teď pořádně tvrdý dodatečný trest. Obránce Hluboké nad Vltavou Karel Jonáš, který v zápase krajského přeboru před dvěma týdny sestřelil Davida Lafatu, nemůže rok hrát fotbal! Verdikt vynesla disciplinární komise FAČR pro Jihočeský kraj, hráč se proti rozhodnutí může do sedmi dnů odvolat.




„Surová hra – kopnutí soupeře ze strany v nepřerušené hře v souboji, použití nepřiměřené síly,“ stojí v zápise ze čtvrtečního zasedání jihočeské disciplinárky. Resumé? Zákaz činnosti v délce dvanácti měsíců. Bek Hluboké tak musí vynechat celou příští sezonu, o trestu informoval server fotbalunas.cz.

Jonáš Lafatu nešetrně fauloval v utkání svého týmu s Olešníkem, za který bývalý reprezentant po konci profesionální kariéry nastupuje. Autor 198 ligových gólů v souboji utrpěl zlomeninu lýtkové kosti a dostal na šest týdnů sádru.

Zápis ze zasedání disciplinární komise, Karel Jonáš si 12 měsíců nezahraje
Zápis ze zasedání disciplinární komise, Karel Jonáš si 12 měsíců nezahraje

Hlavní rozhodčí zápasu Jiří Reisner Jonáše přímo na hřišti nepotrestal ani žlutou kartou. „Ale myslím, že po disciplinárce ten hráč ještě dostane nějaký flastr,“ tušil před dvěma týdny předseda klubu FK Olešník Slavomír Vařák. A měl pravdu.

Lafatovi se přitom během dlouhé kariéry na vrcholové úrovni vážnější zranění vyhýbala. Loni v květnu se rozloučil se Spartou a vrátil se do jižních Čech, kde s fotbalem kdysi začínal. Olešník má v tabulce krajského přeboru dvě kola před koncem luxusní šestnáctibodový náskok, Lafata je s dvaadvaceti góly druhým nejlepším střelcem soutěže.

Útočník v brance, kamarádi i skalní fanoušci. Podívejte se na Lafatovo loučení v Olešníku
Video se připravuje ...

Osobnosti o Lafatovi: Výjimečný hráč, smekl Rada. Na co vzpomíná Kadeřábek?
Video se připravuje ...

Lafata při rozlučce v Olešníku pustil dva góly:"Tohle jsem v Olešníku ještě nezažil"
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud