Komodity

Webinář: Jak vydělat na skladování komodit?

Jarní série webinářů je po třech měsících za námi a jak jsem slíbil, pracujeme na nové, která bude opravdu unikátní a věřte mi, že se máte na co těšit!

Vše odstartujeme 1.7. a 18.6 zveřejním první informace o této akci. Než vše vypukne, máme pro extra webinář s Pavlem Hálou ze SpreadCharts. Pavel je velmi zkušený a jeho webináře jsou velmi sledované, tak si jej nenechte ujít. Budou na něj navazovat ještě další 2 webináře, ale o těch vám dáme určitě také vědět.

Na tomto webináři se Pavel zaměří na specifickou vlastnost komodit, kterou je skladování. Skladování komodit způsobuje náklady. A tyto náklady způsobují specifické chování komodit, na kterém je možné vydělat (a to je ani nemusíte vlastnit). Pavel to ukazoval na konferenci Money Expo na zrninách a zde toto téma rozebere na plynu, kde je skladování znát výrazně.

Jak vydělat na skladování plynu?

Plyn je specifický v tom, že se musí skladovat na zimu, kdy se pak spálí na topení. Průběžná těžba by nestačila a nikdo nechce mít doma zimu. Proto si jej Pavel vybral a vše ukáže na tomto trhu přímo v praxi. Jak je tedy zvykem – webinář bude velmi praktický.

Co vše se na webináři dozvíte?

Když to shrnu, tak se dozvíte:

  • Jak se komodity obchodují pomocí futures kontraktů (úvod pro začátečníky)
  • Jak vznikají cenové rozdíly mezi těmito kontrakty a jak na tom vydělat
  • Vysvětlení na ukázkách, především zemního plynu

Aktuální série je ve spolupráci se společností LYNX broker. Registraci na webinář najdete zde.