Live Sweaters: svetry, které žijí

Live Sweaters: svetry, které žijí

8. června 2019, Live Sweaters, česká značka, merino vlna, svetry, Krásná Lípa

Sponzorované odkazy

Live Sweaters, mladá česká značka prémiového oblečení z merino vlny, získává na stále větší oblibě. Zákazníci oceňují zejména kvalitu zpracování, praktičnost a originální design.

Svetry pletené v Krásné Lípě jsou vhodné jak do společnosti, tak do přírody a jejich předností je, že jsou antibakteriální, nepohlcují pach, odpuzují prach a v zimě dokáží zahřát, zatímco v létě ochladit.

Zakladatel značky, Michal Richter, výstižně popisuje hlavní benefity: „Merino vlna je přírodní funkční materiál, který tím, že dýchá, v zimě hřeje a v létě chladí. Další plus je, že nepohlcuje pachy, takže se nemusí tak často prát. Přesto i po několika vypráních vypadá jako nový. Svetr z merino vlny si zkrátka nekupujete na jednu sezónu, ale na několik let. Jedná se o vlnu, kterou lze nosit v létě i v zimě a v tom je její největší výhoda.“

Design a business casual

Momentálně pod značkou Live Sweaters můžete objevit dvě řady pánských svetrů – Design a business casual. Designové svetry s ilustracemi byly navrženy zejména pro kreativní lidi – umělce, hudebníky, architekty. Pro ty, kteří mají rádi jedinečnost a kvalitu a ocení přidanou hodnotu designu na svetru. Kolekce Business casual je stvořená pro nošení do kanceláře či na jednání a najdeme v ní vesty a svetry. Ty jsou na první pohled rozeznatelné díky barevnému lemu a jsou ideální volbou pro nošení na košili či pod sako.

Firma Live Sweaters se taktéž chystá proniknout i na dámský trh a návrhy na dámské business svetříky už vznikají. Nicméně už teď se mezi zákazníky najdou i ženy: „Máme zkušenost, že dámy si rády koupí i pánský designový svetr, který nosí jako „oversize“, dodává Richter. Zajímavou alternativou může být také možnost nechat si ušít svetr na míru.

Originální design

Za prvotní myšlenkou vždy stojí nějaký příběh nebo motiv, který se Michal s pomocí ilustrátora snaží přenést na svetr. Ilustrátor musí vytvořit digitální bitmapovou grafiku. Celý obrázek je bitmapa, která má rozlišení v několika bodech (cca 400 až 600 bodů). Zde pak střídá jen dvě barvy. Grafika na svetru je vždycky přizpůsobená i velikosti svetru. Na jednotlivých sériích spolupracuje s nadanými českými designéry.

Golf

Výborné vlastnosti oděvů z merino vlny se skvěle hodí pro náročné, a tak vznikla golfová kolekce, resp. zcela nová česká golfová značka TMG, za kterou kromě Michala Richtera stojí Tomáš Pospíšil. Ten je vášnivý golfista, návrhář a krejčí. Obě značky vyrábí svetry, vesty a polo trika ze 100 % merino vlny extra fine.

„Na letošní golfovou sezonou jsme připravili kolekci exkluzivních pletených vest a svetrů a zákazníci se mohou těšit také na nové produkty, které uvedeme na trh v létě, “ dodává Richter nadšeně.

Příběh značky

Vše začalo na dovolené v Americe. V jednom krámku v San Franciscu si Michal Richter koupil barevný svetr, který ho oslovil na první pohled. Po návratu do Prahy vzbuzoval vysokou pozornost u kamarádů i cizích lidí. Tak začal koukat po obdobném stylu. V českých obchodech se ale nedalo nic podobného sehnat. To ho přivedlo poprvé na myšlenku vyrobit si takový svetr sám. A tak pokračoval prvními pokusy a měsíci hledání kvalitního materiálu. Výsledkem je česká ojedinělá značka Live Sweaters, za kterou stojí právě Michal Richter.

Co je to merino?

Ovčí vlna Merino pochází z horských ovcí původně žijících ve Španělsku. Ty se odtud postupně rozšířily do celého světa. Merino ovce žijí v extrémních teplotních podmínkách a jejich rouno se jim výborně přizpůsobilo. V současnosti jsou nejčastěji chovány v Austrálii a na Novém Zélandu. Musí snášet velkou zimu přes noc a velké teplo přes den (-20 °C až +35 °C), ke všemu je mnohdy vystaveno vlhkému prostředí. Vlna však i přes to dokáže udržet ovce stále ve stejné teplotě.

„To znamená, že vlněné vlákno reaguje na tělesnou teplotu a v zimě dokáže zahřát, zatímco v létě chladit. Díky tomu splňuje nejvyšší nároky na funkčnost“, říká Michal Richter. Jednotlivá vlákna vlny jsou velmi tenká. Tloušťka se měří v mikrometrech a podle průměru se dělí na vlnu hrubou, střední, fine, extra fine a ultra fine. „My pro své svetry používáme vlnu třídy extra fine“, dodává mladý podnikatel.

Stálá elasticita vlákna umožní komfortní pohyb a svetr zároveň nemá tendenci se vytahovat. Vypadá dlouho stejně a neopotřebovává se. Oblečení z merino vlny je vysoce hydrofilní (mají vysokou absorpční schopnost), je schopné odvádět pot od těla tak, že nepocítíte studenou vlhkost. Dalším důležitým faktorem je antibakteriální a antialergická schopnost vlny. Vlákna mají tendenci nepohlcovat pachy a přirozeně odpuzují prach a nečistoty.

Vlna se netaví ani nehoří a poskytuje vysokou ochranu proti UV záření. Ke všemu je tento jemný materiál velmi příjemný na tělo, takže se zákazník nemusí bát, že by ho něco „kousalo“. Velice lehká je i údržba těchto svetrů. Mohou se prát v pračce na 30° na vlněný program (maximálně 500 otáček). Produkce Merino vlny je šetrná k životnímu prostředí, je biologicky rozložitelná a pochází z obnovitelných zdrojů.

Zdroj foto: Live Sweaters

Autorem článku je Pavla Jelínková. Článek najdete v kategorii dámské oblečení, módní značky a návrháři, pánské oblečení a značky a značkové oblečení.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu