Na Antonínskou pouť můžete letos přijet vláčkem Humboldt
Turistický vláček Humboldt spojí o víkendu 15.-16. června výjimečně Teplice s Proboštovem. Foto: archiv obce
Teplice

Proboštov – Tradiční Antonínská pouť, kterou každoročně pořádá Obecní úřad Proboštov, připadne letos na sobotu 15. a neděli 16. června. Oproti jiným letům přinese letošní ročník, díky rozhodnutí vedení obce, příjemné zpestření programu. Po oba dny konání akce budou totiž moci návštěvníci využít spojení z Teplic do Proboštova a zpět vláčkem Humboldt. A to bezplatně.

Možnost svézt se červeným turistickým vláčkem, který provozuje společnost Visit Teplice, zpříjemní oba sváteční pouťové dny. Atrakci uvítají děti i dospělí. Humboldt pojede z Teplic do Proboštova na trase Teplice – hlavní nádraží – Trnovany – Luna – Proboštov náměstí Svobody. Vláček se pokaždé otočí do zpátečního směru na smyčce u proboštovské lékárny, kde bude i nástupní a výstupní stanice. V sobotu bude jezdit v době od 11 do 17.55 a v neděli od 11 do 15.15.

Tradiční Antonínská pouť se uskuteční v areálu Pohodlíčko u proboštovského rybníka, kde bude po oba dny spousta atrakcí stánků a zábavy. V sobotu je mimo jiné na večer od 19 hodin připravený na terase restaurace Sokolovna zábavný večer se skupinou Mára Blues Band. V neděli se můžete podívat na vystoupení dětí z proboštovské základní školy, které začne v 15.30 a zúčastnit se mše svaté v kapli sv. Antonína.

Po oba dny ožije i proboštovské náměstí, kde vyroste historické městečko. Přichystané jsou soutěže pro děti o titul Proboštovský rytíř, oko návštěvníků potěší spanilé tanečnice, bude možné sledovat souboje šermířů, letové ukázky dravců nebo umění kejklířů. Připravená bude tradičně i dobová herna, řemeslné stánky, spousta dobrot k občerstvení a hudba pro dobrou náladu.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru