Za své komentáře to Nora Fridrichová z České televize schytává ze všech stran

Domácí 08. června 2019 | 13:10 — Ilona Cílková
Moderátorka pořadu 168 hodin Nora Fridrichová na svém Twitteru už delší čas popichuje veřejnost svými provokativními příspěvky.  Největší ohlas vzbudil její poslední tweet, v němž hvězda České televize ironicky uvedla, že by situaci v zemi prospělo, kdyby voliči starší 40 let odcestovali ze země.
Nora Fridrichová je toho názoru, že svobodná společnost má unést i glosu novináře / Česká televize

Reakce na sebe nenechaly dlouho čekat a moderátorka to schytává ze všech stran. K paní Fridrichové se pro bulvární média vyjádřil i Ladislav Jakl, člen Rady pro rozhlasové a televizní vysílání. Ladislav Jakl se tak zařadil po bok politiků, jako je například Jaroslav Foldyna, Václav Klaus mladší či Pavel Novotný, kteří pro chování Nory Fridrichové nemají pochopení.

„V pořádku to jistě není. Výrok vypovídá o jejím nitru. Tihle lidé jsou přesvědčeni, že oni na nevkusné žertování mají právo, ale kdyby si to zkusil někdo jiný a terčem mu byli její oblíbenci, ječeli by jak sirény,“ míní Jakl, podle něhož by měla v následujících dnech Rada České televize posoudit, jestli chování moderátorky není v rozporu s kodexem veřejnoprávního média.

„Ona je především takový až legrační samožer, je samolibá a do svého vlastního šarmu zamilovaná až po uši. Její výroky jsou už delší čas jen projevem křečovité snahy na sebe upozornit,“ míní devětapadesátiletý bývalý poslanec.

Podle Jakla by měli novináři na sociální síti vystupovat, jak chtějí. Jejich redakce by ale měla posuzovat, jestli některé excesy nepoškozují její renomé. „Televize, kterou povinně platí všichni poplatníci, je povinna o svou pověst pečovat dvojnásob. Lidé v České televizi asi ale mají pocit, že její renomé už víc poškodit nelze, když to odmítají řešit,“ říká Jakl.

K moderátorce se vyjádřil i starosta městské části Praha-Řeporyje a bývalý bulvární novinář Pavel Novotný. Přiznal, že kvůli Fridrichové se výjimečně dostal na stejnou vlnu s Václavem Klausem mladším. A co řekl na adresu novinářky? „Výjimečně musím souhlasit s Václavem Klausem mladším. Je to kráva, nemám ji rád. Dopis Radě ale psát nebudu,“ říká otevřeně starosta.

A co k nepodařenému tweetu říká sama moderátorka? „Tohle vzniklo v momentě, kdy vyšla najevo celkem vážná informace o předběžném návrhu závěru auditu Evropské komise, podle kterého má český premiér celkem velký problém ohledně svého střetu zájmů a čerpání dotací svou tzv. bývalou firmou Agrofert. A vzhledem k tomu, že některé kroky vlády působí intuitivně populisticky, tak jsem si říkala, že v těchto momentech někteří politici tíhnou k tomu volit nějaká rychlá řešení, kterými odvedou pozornost od svého problému. A napadlo mě něco, co se bude týkat mě, že by to byly letenky zdarma pro mou generaci. Mimo země EU proto, že to jsou exotické destinace,“ vysvětluje Fridrichová. „Svobodná společnost, ve které si myslím, že žiju, unese novináře, který napíše glosu na svůj Facebook,“ říká Fridrichová.

Reklama
Reklama

Mohli jste přehlédnout

Hanychová zveřejnila identitu nové milenky Jaromíra Soukupa: Nejvíc mě ranilo, že to byla moje dlouholetá kamarádka!

Co můžete očekávat, když přivedete dítě do domácnosti se...

Jak správně prát tenisky v pračce, aby se nezničily ani boty...

Jedlá soda je dostupný a účinný pomocník v péči o psa či...

Jak jednoduše vyrobit trendy paletový nábytek na zahradu i do...

Nový trend vtrhl do českých měst, střešní včelaření je...

Vánočním věncům letos nebude vévodit jehličí, ale...

Zavřít reklamu