Prokletí Salemu: Upíří Kingův příběh zpracuje scenárista zdařilého To

Prokletí Salemu: Upíří Kingův příběh zpracuje scenárista zdařilého To | Fandíme filmu
Warner Bros. Television
Zobrazit další 1 obrázek
Po klaunovi z města Derry bojuje scenárista Gary Dauberman s krev sajícím prokletím města Jerusalem’s Lot. Co o svém úkolu prozradil?

Po tom, co pomohl na plátna kin přinést adaptaci sáhodlouhého románu To, jehož druhou část budeme moci hodnotit již za pár měsíců, byl Garymu Daubermanovi svěřen další úkol z knihovny Stephena Kinga. Jak ho román Prokletí Salemu (‘Salem’s Lot) zaměstnává a co s ním plánuje provést, prozradil v rozhovoru před několika dny.

Na otázku, zda měl pro první filmovou adaptaci tohoto díla (v minulosti vznikly na motivy knihy dvě televizní minisérie) nějakou speciální představu, řekl: „Měl jsem specifický způsob, jak to pojmout, ale myslím, že kniha sama je jedinečná. Rozhodně jsem za dlouhou, dlouhou dobu neviděl strašidelný upíří film a měl jsem vážně chuť se toho chopit. Je to jedna z mých oblíbených knih. Jedna z oblíbených od Kinga. Cítili jsme, že by se tomu mělo dostat takového filmového zacházení, jaké mělo To. Taky to byla minisérie. Přenést to na plátna byla taková radost, že jsem šťastný, že budeme mít příležitost udělat to pro ‘Salem’s Lot.“

I když očekávání při mnohých kingovkách zůstávají drastickým způsobem nenaplněna, můžeme po Garyho optimistických slovech zase alespoň doufat, že další z knih by mohla být v dobrých rukou. V Daubermanův prospěch mluví fakt, že filmům, na kterých pracuje, se konstantně daří docela dobře a studia o něj stojí. Připomeňme, že se sérií Annabelle došel již ke třetímu dílu a nově uvedený komiksový seriál Swamp Thing po dvou epizodách diváci hodnotí vysoko, i přes oznámení, že seriál se druhé řady nedočká. Na adresu Prokletí Salemu ještě scenárista dodal, že je jedinou věcí, kterou teď chce dělat, a že ho náramně baví objevovat temná zákoutí románového městečka. 

Co od projektu čekáte vy? Producentský dohled bude mít James Wan, který zažívá zlaté časy - může být zárukou kvality? Zopakuje se úspěch filmu To, anebo vše vyšumí do ztracena po vzoru letošního Řbitova zviřátek? Není již v dnešní době horor o krví se živících nemrtvých krok vedle?  

Zdroj: SlashFilm 

Galerie: 2

Prokletí Salemu: Upíří Kingův příběh zpracuje scenárista zdařilého To | Fandíme filmu Prokletí Salemu: Upíří Kingův příběh zpracuje scenárista zdařilého To | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest