Alpentour Trophy 2019 - 3. etapa

Třetí etapa Alpentour Trophy byla jen mírně upravena a nebyla tak etapou jednoho velkého kopce s jedním z nejdelších stoupání na etapáku Alpentour Trophy, kdy se z vesnice Haus stoupá 1111 výškových metrů k chatě Krummholzhütte.

Po startu se jelo velmi rychlých dvaadvacet kilometrů na straně Ramsau a pak za první občerstvovačkou začalo kultovní stoupání. Startovní pole se výrazněji nadělilo právě až zde. Na vrcholové prémii byly na čele dresy lídrů. První projel Ital Daniele Mensi (Soudal Leecougal) v červeném nejlepšího vrchaře, před vedoucím Paezem (COL, Giant Polimedical) v modro-bílém, kterého následoval jeho týmový kolega Cuervo a v zeleném dresu nejlepšího domácího bikera Daniel Geismayr (Centurion Vaude).

Následovaly pasáže mezi sněhovými poli kolem horních stanic lanovek na Hauser Kaiblingu a přejezd na Planai do horní části flow sjezdové trati. Závěr se pak jel stejně jako předchozí etapy. V cíli byl první Daniele Mensi jen 14 vteřin před domácím Geismayrem, třetí skončil Kolumbijec Cuervo před týmovým kolegou a lídrem závodu Paezem. V kategorii elitních žen potřetí vyhrála Githa Michiels a s téměř čtyřmi minutami náskoku na dnes druhou Angelikou Tazreiter (AUT, KTM Factory) potvrdila svoji letošní dominanci.

Čeští elitní bikeři zajeli svůj standard. Matěj Průdek (GAPP System Cabtech) se dnes přetahoval s Milanem Damkem (Kilpi BikeWorld) a dojeli za sebou na 23. a 24. místě. Jitka Čábelická (GAPP System Cabtech) byla na oblíbeném osmém místě a Karla Štěpánová na 11. místě.

Zítra etapový závod  Alpen tour Trophy kategorie UCI S1 zakončí závěrečná časovka na Planai s úctyhodnými parametry: 1300 metrů převýšení na 14 kilometrech trasy. V letošním roce není průběžné pořadí tak těsné jako v minulých letech, kdy zde sváděli závodníci boj o celkové vítěztví do posledních metrů. 

Kompletní výsledky ZDE

Text+foto: Bob Damek

Zapojte se do diskuze

Mohlo by vás zajímat

  1. Ostatní závodyMaraton na Marsu. Další ostrovní "mini" etapáček na Kanárech
    Maraton na Marsu. Další ostrovní "mini" etapáček na Kanárech
  2. Světový pohárBatten dala v Araxá dabl, Andreassen vyhrál po 4 letech
    Batten dala v Araxá dabl, Andreassen vyhrál po 4 letech
  3. Světový pohárSpecialized dál pokračuje v medailových žních, XCC v Araxá vyhráli Batten a Koretzky
    Specialized dál pokračuje v medailových žních, XCC v Araxá vyhráli Batten a Koretzky
  4. Ostatní závodyRakouský Alpen Tour oslaví čtvrtstoletí
    Rakouský Alpen Tour oslaví čtvrtstoletí
  5. Světový pohárÚvodní díl SP v Brazílii vyšel Američanům, Cink 17.
    Úvodní díl SP v Brazílii vyšel Američanům, Cink 17.
  6. Světový pohárGaze a Richards vítězí v úvodním short tracku SP, Cink 23., Čábelická 28.
    Gaze a Richards vítězí v úvodním short tracku SP, Cink 23., Čábelická 28.

Vlož svůj komentář:

Pro vkládání komentářů je nutné být přihlášený.
Proto se, prosím, tedy buď přihlašte nebo registrujte.

redakční systém | ISSN 1803-5744