Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

MAN Engines dodal vznětové V12 s výkonem 2200 koní pro železniční sněhovou frézu

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)

MAN Engines, divize společnosti MAN Truck & Bus, připravila pro výkonnou sněhovou frézu od švýcarské firmy Aebi Schmidt dvojici dvanáctiválcových motorů.

MAN Engines, divize společnosti MAN Truck & Bus, jako jeden z předních světových výrobců vznětových motorů pro užitková vozidla, zemědělské i stavební stroje a lodě, má ve své nabídce i pohonné jednotky pro kolejová vozidla.

Současná nabídka motorů společnosti MAN Engines pro kolejová vozidla zahrnuje šestiválcové a dvanáctiválcové motory, které disponují výkony od 265 do 735 kW a splňují aktuální emisní normy.

Pro výkonnou sněhovou frézu Schmidt Beilhack HB1100S připravila společnost MAN Engines dvojici vznětových dvanáctiválcových motorů MAN D2862 o objemu 24 litrů a výkonu 793 kW (1078 k). Motory jsou umístěny vedle sebe v zadní části vozidla.

Pro samotný pohon vozidla slouží jeden z této dvojice motorů, zatímco ten druhý pohání frézu odklízející sníh. Společnost MAN Engines uvádí, že tento stroj s šířkou odklízení do šesti metrů může během hodiny přemístit až 10.000 tun sněhu. Schmidt Beilhack HB1100S se vedle tohoto výkonu může pochlubit i možností jízdy rychlostí nad 100 km/h.

Výkonná sněhová fréza Schmidt Beilhack HB1100S byla nejprve podrobena testovacímu provozu a po jeho úspěšném dokončení má být v létě letošního roku předána rakouskému železničnímu provozovateli ÖBB.

Zdroj: MAN Truck & Bus

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)

Doporučujeme