Nové záhony zdobí ulice města. Jak se vám líbí?
Nové záhony. Foto: město Bílina
Teplice

Bílina - Ve městě rozkvetly nové i revitalizované záhony. Například nové záhony v ulici 5. května se probouzí, oko kolemjdoucích potěší okrasné trávy, rozkvetlé keře weigelií i dalších trvalek.

Revitalizovaný je také záhon u Kulturního centra Fontána, který v minulosti často poškozovali vandalové. “V minulosti tam byly vysázené platany javorolisté, uvnitř rostou okrasné trávy a po obvodu hlohyně,” uvedla vedoucí oddělení životního prostředí Helena Volfová.

Nový je také záhon v Jenišovské ulici podél chodníku, kde rostou levandule a lípy nebo záhony v zahradě klubu důchodců v Aléské ulici. “Tato zahrada je koncipovaná tak, aby kvetla po celou sezónu, vysadili jsme tam jak nové stromky, tak i trvalky, například rododendrony, azalky, hosty, levandule a podobně,” doplnila vedoucí.

Probouzí se také nové stromy v květináčích na náměstí. Tam se lidé obávali, že stromy na straně náměstí u cukrárny přes zimu uschly. “Tak to ale není, na tuto stranu svítí méně sluníčka, a tak pupeny začaly rašit později, než na druhé straně. Všechny stromy na náměstí jsou však v pořádku,” vysvětlila vedoucí.

Další rostliny bude město vysazovat v dalších týdnech a měsících. V Čapkově ulici budou stromy napadené mšicí smrkovou nahrazené novými dřevinami, vysazené budou i okrasné keře. Nový záhon bude i před Domem s pečovatelskou službou, který bude osazen stromy, keři i květinami.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru