Mostecký FIT KLUB D+M zazářil na Mistrovství republiky v aerobiku
FIT KLUB D+M
Sport

Most - Zcela mimořádného úspěchu dosáhl tento pátek mostecký aerobik, když jeho zástupce, oddíl FIT KLUB D+M organizovaný pod Střediskem volného času Most, uspěl na republikovém finále soutěže „Česko se hýbe“.

Tato oficiální soutěž organizovaná Českým svazem aerobiku a fitness jako Mistrovství republiky má svá pevná pravidla, věkové kategorie a hlavně obrovský počet účastníků. Právě ve světle toho, s jakou konkurencí se musely mostecké zástupkyně utkat, je nejlépe viditelná velikost jejich úspěchu.

Mostecký FIT KLUB D+M má hned tři oddíly dle věkových kategorií a to nejmladší Berušky, starší Sluníčka a nejstarší Sporťák a ve všech třech věkových kategoriích se mostecké dívky dokázaly prokousat z dubnových semifinálových kol do pražského finále, které se konalo právě tento pátek v Aréně Sparty Praha.

V něm se postupně s těmi nejlepšími z jiných částí republiky utkaly Berušky se svou sestavou nazvanou „Jedeme na výlet“, potom Sluníčka se sestavou „Z mlýna rovnou do pekárny“ a nakonec Sporťák se sestavou POPÍCI s.r.o.

Nejstarší Sporťák bral nakonec se svou sestavou konečné páté místo z jedenácti soupeřů, lépe však řečeno páté místo z celé České republiky, což více zdůrazní rozsah tohoto úspěchu.

Ještě lépe se vedlo nejmladším Beruškám, které dokázaly ve své věkové kategorii obsadit po velmi povedeném výkonu konečné druhé místo, což je pro tyto malé holčičky skutečně skvělý úspěch a představa, že před těmito malými závodnicemi skončil pouze jeden tým z celé republiky, je velkým oceněním jejich práce a také práce jejich trenérek.

Naprostou bombou pak skončila věková kategorie, ve které nastoupila mostecká Sluníčka. Právě jejich kategorie byla zdaleka nejpočetnější a mostecké dívky musely čelit hned dvaceti soupeřům. Jejich dynamické vystoupení, v jehož rámci se hodnotí řada faktorů jako je týmová synchronizace, obtížnost prvků, kostýmy či zvolená hudba, sklidilo hned po svém konci velký potlesk a dávalo tušit, že holky nejsou bez šancí na medaile.

V rámci konečného vyhlašování výsledků, hlášeného od nejhorších, postupně odpadal jeden konkurenční tým za druhým, až zůstaly na pódiu poslední tři týmy a to Alfafitness Pardubice, DDM Sluníčko – AT Tlumačov a právě mostecké reprezentantky z FIT KLUBU D+M. Když konferenciér ohlásil, že Pardubice berou třetí místo, nadšení mosteckých gradovalo, aby nakonec jejich emoce vybuchly naplno, když Tlumačov obsadil druhé místo a mostecká Sluníčka si mohla pověsit na krk zlaté medaile za výhru na Mistrovství republiky.

Tento tým ve složení Veronika Bencová, Eliška a Zuzana Benešovi, Lenka Bleyerová, Tereza Brabcová, Eliška Brennerová, Nicol Černá, Karolína Hanselová, Gabriela Kateřina Hebká, Alexandra Lucie Hebká, Josefína Hodková, Adéla Janečková, Ela Kabrnová, Kamila Kočendová, Blanka Křivdová, Michaela Moscato, Michaela Nejedlá, Thanh Thao Nguyen, Eva Panochová, Markéta Stará, Veronika Šimová, Barbora Válková, Zuzana Vávrová a Nina Zudová pod skvělým vedením trenérek Lenky Válkové a Pavly Vávrové tak za sebou nechal všechny soupeřky z celé republiky a stal se bezkonkurenčně nejlepším aerobikovým týmem své kategorie v zemi.

O tom, jak moc tento tým pro úspěch udělal, o hodinách a hodinách tvrdého tréninku, o opakovaném drilu každého kousku sestavy a o tom, jak moc dívky po úspěchu toužily, nejlépe vypovídaly slzy štěstí, které měla na stupních vítězů na tváři snad každá z členek týmu a to včetně obou trenérek, bez jejichž dovedností a nasazení by bylo první místo nemyslitelné.

Sluníčka tak završila svou zcela mimořádnou sezónu, kdy na řadě těch nejprestižnějších soutěží brala medailové pozice a kdy diváci napříč republikou oceňovali jejich souhru a nasazení stejně jako radost a bezprostřednost, s kterou dívky cvičily.

Mosteckému aerobiku a jeho dlouhé roky úspěšnému nositeli FIT KLUBU D+M je třeba k této sezóně pogratulovat a do dalších let popřát mnoho dalších minimálně stejně úspěšných ročníků. (aj)

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru