fitnesskotelna
fitnesskotelna
fitnesskotelna
Úterý 23. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Záchranáři všech složek umocní svou pomoc veřejnosti

23.04.2024 - Záchranáři všech složek umocní svou pomoc veřejnosti...

Počasí

23.04.2024 - Úterý

Teplota: 10 / 0 - Zataženo

24.04.2024 - Středa

Teplota: 7 / 4 - obcasny-Déšť

240 650 fitness kotelna

Nor Andreas Leknessund vyhrál Závod míru U23

10. června 2019 - 03:44

Zpět na seznam článků

Z českých jezdců skončil nejlépe Karel Vacek na 13. místě

Nor Andreas Leknessund vyhrál Závod míru U23

Závod míru U23 foto: Jan Brychta / Závod míru U23 - jesenická cyklistika

Vítězem sedmého ročníku Závodu míru U23 Grand Prix Priessnitz spa, který je zařazen do seriálu UCI Under 23 Nations' Cup, tedy světové nejvyšší soutěže závodníků do 23 let, se stal Nor Andreas Leknessund a stal se zástupcem sedmé země, která dokázala tento prestižní podnik ovládnout.

Do žlutého trikotu partnerů Moravskoslezského kraje a Olomouckého kraje jej vyneslo vítězství po sólovém úniku v dnešní závěrečné třetí etapě. Velice náročné etapě, která měla start i cíl v Jeseníku, měřila 171,5 kilometrů a bylo na ni sedm vrchařských prémií. Čest českých barev zachránil Jakub Otruba, který si dnes sice o jednu příčku pohoršil, ale třinácté místo znamená body do Nations' Cup a uhájil tím i trikot Nadace ČEZ pro nejlepšího domácího jezdceVe žlutém trikotu jedoucí Švýcar Stefan Bissegger si hlídal čelo pelotonu a byl i sám velmi aktivní, což potvrdil výhrou na první rychlostní prémii ve Vidnavě, kde za ním byl druhý Petr Kelemen z české reprezentace. Ale nakonec v závěru podlehl norskému útoku.

Závodníci jeli v neděli hodně rychle, v úvodu se rychlostní průměr pohyboval kolem 50 km/h, přesto se neustále jednotlivci či malé skupiny pokoušeli o úniky. Po šedesáti kilometrech unikla sedmička jezdců a rychle si vypracovala náskok téměř dvě minuty, ale stejně rychle o něj přišla díky aktivitě norského týmu v úvodu prvního stoupání na Rejvíz, tedy sto kilometrů před cílem. Prémii vyhrál Nor Martin Bugge Urianstad, stejně si vedl na Příčném vrchu a pojistil si tím zelený tikot Satum nejlepšího vrchaře závodu.

Závod míru U23 foto: Jan Brychta / Závod míru U23 - jesenická cyklistika

To bylo vepředu kolem čtyřicet jezdců a situaci kontrolovali hlavně norští jezdci. Ti udávali ostré tempo a postupně tím zeštíhlovali vedoucí skupinu. Ve stoupání na Hvězdu, kde druhý na prémii skončil Čech Karel Vacek, již bylo vepředu jen čtyřiadvacet závodníků. Ve stoupání na závěrečnou horskou prémii na Vidly se pustil do úniku Leknessund a nakonec se to ukázalo jako rozhodující moment celého závodu.

Hlavně ve sjezdu si získal rozhodující náskok přes minutu a půl. To vycítil nebezpečí dosud vedoucí Švýcar Stefan Bissiger, vydal se Leknessunda stíhat, ale jeho úsilí bylo marné. V cíli za ním zaostal o minutu a půl a to znamenalo pád v pořadí na druhé místo. Skvělý závěr při stoupání k hotelu Priessnitz vyneslo druhé místo v etapě francouzskému jezdci Clémentu Champoussinovi čímž předstihl Ilana van Wilder z Belgie na třetím místě konečného pořadí.

pódium foto: Jan Brychta / Závod míru U23 - jesenická cyklistika

"Byl to dnes strašně těžký den, nejtěžší z celého závodu. Foukalo, takže se jely "terezíny" a pak ty tvrdé kopce. Tam to rozjeli hodně rychle Norové a vše roztrhali. Já jsem se svým vystoupením spokojen, ale myslím, že dnes jsem zaplatil trochu za ten páteční únik," řekl nejlepší z českých jezdců Jakub Otruba.

"Já jsem spokojen. S tím, s čímž jsme přijeli, tak to bylo dobré, kluci jeli hezky, snažili se a byli vidět v únicích. Kuba Otruba dnes opět podal krásný výkon, bojoval. Vackovi to včera nevyšlo, ale dnes ukázal, že je velmi dobrý závodník. Závod míru pojede ještě třikrát, takže prostor se ukázat bude mít ještě dost," řekl reprezentační trenér Tomáš Konečný.

Výsledky:výsledky zdroj: jesenická cyklistika

 

Konečné pořadí:

1. Leknessund 11:37:44, 2. Bissegger +26, 3. Champoussin +1:23, 4. van Wilder +1:34, 5. Vansevenant (Belg.) +1:49, 6. Moniquet +2:13, ...13. Otruba +3:19, 22. Vacek +6:20, 30. Tyrpekl +11:21, 57. Jakoubek +31:26, 62. Petr Kelemen +33:09, 76. Řepa +36:23, 77. Kašpar +36:27, 80. Sedláček +36:41, 81. Procházka +36:51, 82. Doležal +37:09, 85. Rotter +38:02.

Autor: red., jedenická cyklistika, foto: Jan Brychta / Závod míru U23 - jesenická cyklistika

Fotogalerie

Závod míru U23    foto: Jan Brychta / Závod míru U23 - jesenická cyklistika

Související články

Další články z rubriky

ŠumpeRUN 2024

ŠumpeRUN 2024

Registrujte se do závodu na nové trati běžeckého závodu v Šumperku

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.