Hazard? Pro anglickou ligu je to největší ztráta za posledních deset let, míní experti

Hazard? Pro anglickou ligu je to největší ztráta za posledních deset let, míní experti

Sága ohledně transferu Edena Hazarda na Santiago Bernabeu je u konce. Belgický křídelník mění Chelsea za Real Madrid. Celkově ale o světového hráče přišla nejen Chelsea, ale celá Premier League. Hovoří se, že větší ztrátou pro ligu jako takovou byl jen Cristiano Ronaldo.

Ten před deseti lety přestupil taktéž do Realu Madrid, místo Chelsea ale opustil Manchester United. Ten za oněch deset let nikdy nebyl úspěšný jako právě s Ronaldem a je otázkou, jaký dopad bude mít Hazardův odchod na tým Chelsea. Na světě ale není moc hráčů, kteří by belgického mága na Stamford Bridge mohli nahradit. Téměř každý hráč, jehož přestup do Chelsea je alespoň trochu realizovatelný, by byl pro tým zhoršením. 

Šéfredaktor fotbalu věhlasného deníku Daily Mirror se domnívá, že právě Hazard je po odchodu Ronalda největší ztrátou pro Premier League. "Je to velmi talentovaný hráč. Bezpochyby je nejlepším hráčem této ligy za posledních pár let. Měl opravdu velký vliv na hru svého týmu, dokázal využít každou příležitost," chválí talentovaného dribléra John Cross.

"V Premier League nám takový hráč bude chybět," přiznává Cross a jeho názor sdílí nejeden fotbalový expert, fanoušek či hráč, příznivec Chelsea obzvlášť. Na San Bernabeu bude představen ve čtvrtek 13. června, svůj debut by si mohl odbýt právě proti Chelsea v přípravném utkání...