Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Vysoké podpatky / foto: shutterstock

Chůze na vysoké noze, aneb i na podpatcích můžete kráčet pohodlně!

Podpatky k nám ženám neodmyslitelně patří. Botky na vysokých jehlách zvyšují naše sebevědomí, nižším ženám přidávají pár vytoužených centimetrů k dobru a naší chůzi dodávají onu houpavost, za kterou se nejeden muž otočí.

Nosit vysoké podpatky ale mnoho z nás stojí jistý komfort. Často dáváme svůdně dlouhým nožkám na podpatcích přednost před pohodlím. Co když tomu ale tak být nemusí?!

Podpatky jsou svůdné, ale chůze v nich bolí

Známe to snad úplně každá: ráno vklouzneme do nádherných botiček na vysoké jehle a najednou se cítíme o sto procent sebevědomější a přitažlivější. Jenže už po pár krocích přicházíme o pohodlí. A během dne většina z nás při každé možné příležitosti botky z nohou sundává, aby si chodidla alespoň na malou chviličku odpočinula. Chůze na podpatcích zkrátka něco stojí.

Ať vám nošení podpatků nezkazí úsměv

Pokud stejně jako já milujete vysoké podpatky, protože se díky nim cítíte více žensky a svůdně, nemusíte se jich vzdávat. Zkuste si chůzi na jehlách usnadnit a zpříjemnit. Protože to jde a já vám ráda prozradím jak!

Tip první: prsty k sobě!

Při nošení podpatků zpravidla trpí dva prsty: prsteníček a malíček. Když si tyhle dva malé nezbedníky lehce slepíte k sobě za pomoci leukoplasti, znecitlivíte nervy, které jsou příčinou nepohodlí a bolesti při chůzi na podpatcích.

Tip druhý: kouzlo deodorantu!

Kuličkové deodoranty lze použít nejen k osvěžení podpaží, ale i k tomu, abyste díky nim svá chodidla ochránili před vznikem puchýřků. V místě, kde se noha opírá o botu a tam, kde mají botky pásky nebo švy, nohu lehce natřete kuličkovým deodorantem. Noha se pak bude jemně klouzat a vám tak nebude hrozit, že si je odřete.

Tip třetí: s pravdou ven!

Už se vám někdy stalo, že jste se v obchodě zamilovaly do dokonalých botiček, ale jako na potvoru neměli vaše číslo? Ano, snad každá máme takovou zkušenost. Největší chyba, kterou v tu chvíli můžete udělat, je odejít domů s vítězoslavným úsměvem na tváři a krabicí o číslo menších bot v podpaží. Nikdo přece nepozná, že máte o číslo větší nohu, bude to vaše tajemství. Jenže takhle to nefunguje, bohužel. Boty by vám měly dokonale sedět a ty na podpatku obzvlášť!

Chůze na vysoké noze, aneb i na podpatcích můžete kráčet pohodlně!

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!