Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Hvězda Roland Garros Vondroušová se vyšvihla v žebříčku na 16. místo

Markéta Vondroušová se díky senzačnímu postupu do finále Roland Garros posunula ve světovém žebříčku o 22 míst na životní 16. pozici. Její sobotní přemožitelka Ashleigh Bartyová z Austrálie je nově světovou dvojkou a útočí na Japonku Naomi Ósakaovou, jež si první místo udržela navzdory vyřazení ve 3. kole pařížského grandslamu od Kateřiny Siniakové.

Markéta Vondroušová
zdroj: ČTK/AP

Devatenáctiletá Vondroušová byla před Roland Garros 38. hráčkou světa, ale vítězné tažení až do souboje o titul ji katapultovalo do elitní dvacítky.

Nejlepší Češkou zůstala Karolína Plíšková, jež po porážce ve 3. kole klesla pouze o jednu pozici na třetí místo. Petra Kvitová, která kvůli zraněnému předloktí na pařížské antuce nehrála, si polepšila z šestého místa na páté.

Nová světová dvojka Bartyová se přiblížila Ósakaové na rozdíl 136 bodů. Loňská pařížská šampionka Simona Halepová z Rumunska spadla po čtvrtfinálovém vyřazení z třetího místa na osmé.

V mužském žebříčku nedošlo na prvních osmi místech k žádným změnám. Světovou jedničkou je stále Srb Novak Djokovič s velkým náskokem 4770 bodů před nyní již dvanáctinásobným šampionem French Open Rafaelem Nadalem ze Španělska.

Nejlepším Čechem je na 100. místě Tomáš Berdych, který kvůli problémům se zády už tři měsíce nehraje.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články