Minařík racing ve Vyškově úspěšný

Druhý podnik Autoklub Rallysprint série se odjel minulou sobotu ve Vyškově.

Na startu nechyběly ani posádky z týmu Minařík racing. Pořadatelé nachystali celkem sedm rychlostních zkoušek. Zvláštností Rally Vyškov byly šotolinové úseky a zajímavé skoky. Počasí vyšlo na jedničku, tratě byly suché a posádky se v autě pěkně vyhřívaly. Za slušovický tým do Vyškova přejeli závodit Milan Obadal a Michaela Debnárová.

Další start na území České republiky má na svém kontě dámská slovenská posádka Michaela Debnárová – Lucia Laurincová. Holky startovaly s vozem Renault Clio R3 za tým L Racing. „Rallysprint Vyškov byl pro nás po Kopné druhou českou výzvou. Už během seznamovacích jízd mi bylo jasné, že pokud vyjde počasí dle slibované předpovědi, bude na vyškovsku pěkný závod se vším všudy. Na erzetách se střídaly rychlé úseky, horizonty, technické úseky, úzké silničky, šotolinové přejezdy, průjezdy družstvem, dlažební kostky i skákající horizonty. Prostě v jedné soutěži skoro vše, co se dá při rally zažít. Tím, že jsou pro nás tyto erzety nové, jsme pociťovaly jistý hendikep. Přece jen je jiné závodit na domácích zkouškách, které známe nazpaměť, jezdíme je několik roků. Přesto jsme s naším výkonem spokojené. Měly jsme příležitost lépe poznat Clio R3, o které se stará a připravuje Minařík racing. Renault fungoval bez jediného problému a my se každou erzetou zrychlovaly. Už nyní se velmi těšíme na další závod s touto skvělou technikou,“ řekla Michaela Debnárová. Michaela s Lucií závod zvládly výborně a v cíli se radovaly z vítězství v kategorii Ladies. Ve své třídě 5 si slovenská dvojice dojela pro pohár za třetí místo a v hodnocení rallysprint série se holky umístily na 33. místě.

Druhou posádkou v týmu Lubomíra Minaříka byl Milan Obadal se spolujezdcem Radovanem Buchou. Obadal letos závodí s Peugeotem 208 R2 a jinak tomu nebylo ani ve Vyškově. „Po brzkém odstoupení z Rally Český Krumlov jsem byl až moc přemotivovaný a na Rally Vyškov jsem chtěl zajet pěkný výsledek, což se ne zcela podařilo. V týmu jsme přivítali nového člena Radovana Buchu, jenž se úspěšně zhostil role navigátora. Rally Vyškov je krásná soutěž a k jeho dokonalosti přispělo i pěkné počasí. Pro mne to byl první závod na tvrdých pětkách od Pirelli, takže po této stránce velké učení a zkušenosti. Velké učení dál prožívám s Frantíkem, jak jsem nazval Peugeot 208 R2. "Pegy" fungoval skvěle za což patří Lubovi Minaříkovi a celému jeho týmu velká pochvala,“ uvedl v cíli Milan Obadal. Dvojice Obadal – Bucha závod dokončila na 14. místě ve třídě 6, 26. místě v RSS a absolutně kluci dojeli na 43. příčce.

Nyní se Minařík racing vydá na Rally Hustopeče, kde slušovický tým budou reprezentovat tři posádky. O prodloužení vítězné šnůry v Peugeot cupu budou bojovat René Dohnal s Romanem Švecem. Milan Obadal si vyzkouší poprvé jízdu s Peugeotem 208 R2 na pořádné šotolině. S Renaultem Clio se představí Petr Hapala.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!