Na co se těšit v červnu: Do Prahy dorazí Kiss, Slipknot nebo Phil Collins, své brány otevře Votvírák

Vydáno 10.06.2019 | autor: Andrea Štipčáková

Léto pozvolna přichází a spolu s ním se naplno rozjíždí také festivalová sezóna. Kromě Votvíráku či Metronome festivalu se v červnu můžeme těšit i na spoustu samostatných koncertů zahraničních hvězd. V pražské O2 areně se představí například Slipknot, Backstreet Boys či Phil Collins, Sinobo Stadium přivítá Kiss a ZZ Top.

Na co se těšit v červnu: Do Prahy dorazí Kiss, Slipknot nebo Phil Collins, své brány otevře Votvírák Na co se těšit v červnu: Do Prahy dorazí Kiss, Slipknot nebo Backstreet Boys. Své brány otevře Votvírák


Kelvyn Colt
Praha, Cargo Gallery
11. 6.

V Praze opět zahraje a zazpívá Kelvyn Colt. Po loňském Addictu vystoupí tentokrát na lodi Cargo Gallery. Ve své hudbě berlínský talent kombinuje tvrdý rap s melodickým r'n'b a jeho show jsou opravdu živelné. Předskokany mladého interpreta budou The-O a Marko Damian ze Slovenska.

Cargo Gallery opět zakotví v Praze. Přiveze Adriana T. Bella, Oceán, Dana Bártu nebo Prago Union

 


Slipknot
Praha, O2 arena
11. 6.

Americká heavymetalová skupina Slipknot se do Česka vrátí po třech letech od svého koncertu ve vyprodané O2 areně. Formace zahraje jak písně ze svého posledního alba .5: The Gray Chapter, které spatřilo světlo světa již před pěti lety, tak své největší hity. A dokonce prý představí něco z připravované desky!

Slipknot se vrátí do Prahy. V O2 areně představí svět hrůzy a šílenství

 


Team
Ostrava, Olomouc
12. 6. a 14. 6.

Team vyrazil v květnu na turné po českých městech, z něhož mu momentálně zbývají poslední dvě zastávky. Už 12. června odehraje slovenská formace v čele s Pavolem Haberou koncert v Ostravě, o dva dny později se pak podívá do Olomouce. Kromě vystoupení Teamu se příchozí mohou těšit také na Petera Cmorika.

Team vysypal v Českých Budějovicích svoje hity, hala jásala


Kabát
 - 30. let - Po čertech velký turné
Teplice, Praha
15. 6. a 22. 6.

Kabát slaví stadionovým turné třicet let od svého vzniku. Už navštívil Brno, Bratislavu a Ostravu a v červnu se podívá ještě do Teplic a Prahy. Fanoušci, kteří se na koncerty chystají, se mohou těšit na největší hity skupiny doprovázené pořádnou show.

Kabát oslavil třicetiny na fotbalovém stadionu v Brně, tisíce fanoušků zpívaly rockové hity


Votvírák
Milovice, letiště Boží Dar
14. - 16. 6.

Největší český multižánrový festival otevře letos své brány 14. června. Jeho návštěvníci se opět mohou těšit na desítky interpretů, kteří se představí na celkem čtyřech pódiích. V pátek zahrají v Milovicích například Kryštof, Mirai či Inekafe, v sobotu zazpívají Jaroslav Uhlíř, Xindl X nebo Mandrage. Kromě hudby nebude chybět spousta dalších aktivit počínaje herními zónami přes nejrůznější adrenalinové sporty až po tvůrčí dílny.

 Rapová smetánka na Votvíráku. Podívejte se na celý line-up


Def Leppard
, Whitesnake
Praha, O2 arena
17. 6.

Po čtyřech letech se v pražské O2 areně opět rozezní písně Def Leppard. Kapela fanouškům slibuje, že dojde na největší hity z celé dosavadní kariéry a také na pořádnou show. Spolu s britskou hardrockovou skupinou dorazí do našeho hlavního města také Whitesnake. Ti kromě svých nejznámějších skladeb představí fanouškům i ty nejnovější z nedávno vydaného alba Flesh & Blood.

 Def Leppard a Whitesnake společně zbourají pražskou O2 arenu

 


Kiss
, ZZ Top (Prague Rocks)
Praha, Sinobo Stadium
19. 6.

Druhý ročník Prague Rocks přivítá Kiss a ZZ Top. První ze jmenovaných kapel do tuzemska dorazí v rámci svého turné End Of The Road, jímž se chce rozloučit se svými fanoušky. Jde totiž o poslední šňůru, na kterou skupina vyrazila. Padesát let své existence v bývalé Eden areně oslaví ZZ Top. Ti mají na svém kontě patnáct studiových alb, kterých jen v USA prodali přes 30 milionů kusů.

 Na Prague Rocks zahrají před Kiss a ZZ Top pětadvacetiletí BSP


Metronome festival
Praha, Výstaviště Holešovice
21. - 23. 6.

Velká jména, respektované legendy i žhavé objevy. To vše v prostředí, které se od jiných letních akcí pod širým nebem odlišuje lokací přímo v centru Prahy. Na Metronome festival letos dorazí například Liam Gallagher, Kraftwerk, Primal Scream či Morcheeba, z českých interpretů si v Holešovicích zahraje třeba Pražský výběr. Návštěvníci si mimořádným vystoupením Hlasy nesvobody připomenou třicetileté výročí Sametové revoluce.

Metronome festival v sobotu vyvrcholil show Chemical Brothers, zazářil i David Byrne

 


Backstreet Boys
Praha, O2 arena
22. 6.

Backstreet Boys vyrazili na své největší halové turné po osmnácti letech A jednou ze zastávek DNA World Tour je také Česká republika. Skupina se v pražské O2 areně představí 22. června a přiveze s sebou jak své největší hity, tak nejlepší kousky z alba DNA, které vyšlo v lednu. "Tyto písně jsou skvělou reprezentací toho, kdo jsme jako jednotlivci a kdo jsme jako skupina. Je to naše DNA. Jsme na něj opravdu hrdí," pyšní se zpěvák Kevin Richardson.

 RECENZE: Album DNA je pro Backstreet Boys dobrou reklamou


Phil Collins
Praha, O2 arena
25. 6.

Jeden z nejvýznamnějších britských hudebníků se v rámci evropského turné Still Not Dead Yet Live! podívá také do pražské O2 arény. Jeho skladby se promítly do životů milionů lidí po celém světě, o čemž svědčí i to, jak je zpěvák stále žádaný. "Myslel jsem si, že budu v klidu odpočívat," říká Phil Collins o svém návratu. "Ale díky fanouškům, mé rodině a podpoře některých mimořádných umělců jsem znovu objevil svou vášeň pro hudbu a koncertování. Nastal čas si to všechno zopakovat a jsem opravdu nadšený. Přijde mi to jako správná věc."

Phil Collins znovu objevil vášeň pro koncertování. V Praze zahraje v červnu

Text: Andrea Štipčáková

Témata: Kelvyn Colt, Slipknot, Team, Kabát, Votvírák, Def Leppard, Whitesnake, Kiss, ZZ Top, Metronome Festival, Backstreet Boys, Phil Collins

zavřít