Michal Strnad, majitel holdingu CSG, podepsal The GLOBSEC Democracy Declaration

V Bratislavě ve dnech 6. - 8. června probíhal již 14. ročník bezpečnostní konference GLOBSEC 2019, jejímž exkluzivním partnerem byla skupina CZECHOSLOVAK GROUP (CSG). V rámci prvního dne fóra měli účastníci konference možnost podepsat dokument The GLOBSEC Democracy Declaration, pod nějž přidal svůj podpis i majitel holdingu CSG Michal Strnad.

Dokument The GLOBSEC Democracy Declaration byl vytvořen jako připomínka 30. výročí konce totality a nástupu demokratických režimů ve střední a východní Evropě. Zdůrazňuje především význam demokracie, lidských práv a euroatlantických vazeb pro rozvoj regionu střední a východní Evropy. Podpisem dokumentu se účastníci konference GLOBSEC zavázali, že nadále budou chránit a prosazovat demokratické hodnoty.

"Euroatlantické vazby mezi demokratickými státy s tržní ekonomikou jsou pro náš holding CZECHOSLOVAK GROUP velmi důležité. Především proto, že jsme průmyslová skupina orientovaná na spolupráci se západními partnery, jakými jsou například společnosti Raytheon, General Dynamics European Land Systems či Nexter Systems. Bez fungujících euroatlantických vazeb bychom se těžko mohli stát partnerem renomovaných zahraničních korporací," řekl Michal Strnad, majitel CSG.

Tématy konference GLOBSEC byly demokracie, obrana a bezpečnost, digitální ekonomika i evropská budoucnost a udržitelnost v kontextu globální ekonomiky. Fóra se letos účastnilo na 150 významných řečníků, mezi které patří například Michael Chertoff, bývalý ministr vnitra USA a zakladatel Chertoff Group, vyjednavač Evropské unie pro Brexit Michel Barnier, senátor Spojených států amerických Ron Johnson, srbský prezident Aleksandar Vučić, maďarský ministr zahraničí Péter Szijjártó, zakladatel magazínu Forbes Steven Forbes, ministryně zahraničních věcí Jižní Koreje Kang Kyung-wha, oxfordský profesor Timothy Garton Ash a mnoho dalších. Mezi české významné účastníky patřil premiér Andrej Babiš či ministr zahraničních věcí Tomáš Petříček.

O holdingu CZECHOSLOVAK GROUP

CZECHOSLOVAK GROUP je holding navazující na tradici československého průmyslu, který podporuje a dále rozvíjí aktivity tradičních českých a slovenských společností v oblasti civilní i obranné průmyslové produkce. Jeho portfolio zahrnuje výrobu a prodej strojírenských produktů pro automobilový, železniční, letecký či hodinářský průmysl, dále výrobu speciálních vozidel, terénních nákladních automobilů, zbraní a zbraňových systémů či munice. Skupina klade silný důraz na kvalitu svých produktů a služeb a na exportní aktivity. S produkty společností holdingu se lze setkat na všech kontinentech a počet jeho zákazníků se nestále rozrůstá. Podniky holdingu CZECHOSLOVAK GROUP zaměstnávají více než 8000 osob a v roce 2017 vygenerovaly tržby v hodnotě 25 mld. Kč.

Tiskový servis CZECHOSLOVAK GROUP

Kontaktní osoba: Andrej Čírtek, e-mail: andrej.cirtek@czechoslovakgroup.cz, tel.: +420 602 494 208

ikona Declaration

Klíčová slova ČR-USA-EU-Slovensko-společnost-historie-armáda-zbraně-průmysl-diplomacie-stroje-firmy-Czechoslovak Group

Oblast
Praha, Česká republika (ce)

Kategorie
Média, společnost a životní styl
Finance, ekonomika
Auto-moto, doprava a stroje
Politika, veřejná správa a soudy

ZASÍLÁNÍ ZPRÁV
Přihlásit k odběru

Upozornění:
Materiály označené značkou Protext nejsou součástí zpravodajského servisu ČTK a nelze je publikovat pod její značkou. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a který za ně nese plnou odpovědnost.