Dopravní inženýři ze Sudop Praha loni zvýšili zisk, pomohly i zakázky pro Deutsche Bahn

Stavba železničního koridoru

Stavba železničního koridoru Zdroj: ctk

Přípravné práce na stavbě koridoru u Mezna
Přípravné práce na stavbě koridoru u Mezna
3
Fotogalerie

Projektová společnost Sudop Praha zaměřující se na dopravní, především železniční stavby, loni dosáhla zisku 110,6 milionu korun. Předloni to bylo 98,7 milionu. Projektantům meziročně vzrostly tržby ze 675 milionů na 798 milionů. Vyplývá to z účetní závěrky společnosti, informace potvrdil deníku E15 mediální zástupce firmy Jakub Ptačinský.

„Rok 2018 byl z pohledu ekonomických výsledků vynikající. Naši hlavní zadavatelé – Správa železniční dopravní cesty a Ředitelství silnic a dálnic – měli připraveny finanční zdroje na zahájení velkého množství dopravních staveb, a proto včasné zpracování projektových dokumentací a zajištění potřebných povolení pro zahájení stavby bylo naší prioritou,“ uvedl generální ředitel a předseda představenstva Sudop Praha Tomáš Slavíček.

V zahraničí se dle jeho slov Sudop Praha soustředil na německý trh, kde loni získal další zakázky pro Deutsche Bahn.

Sudop Praha, jehož jediným akcionářem je Sudop Group, mimo jiné navrhuje pozemní a průmyslové stavby, inženýrské, telekomunikační a energetické sítě. Působí i jako poradenská společnost zaměřená na oblast regionálního rozvoje, dopravní obslužnosti a financování projektů.