Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Lions zvládli drama s Pardubicemi a zajistili si prvenství na Západě. Souboj nováčků vyhrála Vysočina

Nejlepší tým aktuálního ročníku Paddock ligy amerického fotbalu Prague Lions si dvě kola před koncem základní části soutěže zajistil prvenství ve skupině Západ. Lions doma porazili druhé Pardubice po dramatickém závěru 35:34. Šance na postup udrželi Pilsen Patriots, kteří si vyšlápli na brněnské Sígrs. V souboji nováčků soutěže byla úspěšnější Vysočina, která vyhrála v Ústí nad Labem. Ostrava získala povinné vítězství nad Alligators a upevnila si vedení ve skupině Východ.

Utkání Prague Lions - Pardubice Stallions
zdroj: caaf.cz autor: Kamil Herák

Lions drželi před soubojem s Pardubicemi stoprocentní bilanci sedmi výher, navíc výjimkou sezonního "kickoffu" s Ostravou vždy zvítězili vysokým rozdílem. Stallions ale na favorizovaného soupeře vlétli a rychle si vybudovali vedení 14:0.

Domácí dokázali odpovědět a ve druhé čtvrtině srovnali po touchdownech Archieho Stevense a Filipa Ječného. Stallions se na konci druhé čtvrtiny opět dostali do vedení díky touchdownu Radima Kalouse. I na tuto změnu skóre zvládli Lions zareagovat a 43 vteřin před koncem prvního poločasu skóroval domácí Marek Suchý.

Lions se poprvé ujali vedení ve třetí čtvrtině, když se do endzóny soupeře dostal s míčem opět Marek Suchý. Stallions ale zvládli brzy odpovědět, třetí touchdown v zápase si připsal pardubický Kalous.

Přetahovaná pokračovala i v závěrečném dějství. Lions se dostali do vedení zásluhou Stevense, Stallions odpověděli čtvrtou zachycenou přihrávkou pro touchdown v podání Kalouse. Jenže hosté pak nedokázali potvrdit kopem za jeden bod, když míč z nohy Lukáše Petříka zamířil těsně vedle tyče.

Hosté už se pak na míč nedostali a neměli tak šanci na otočení výsledku. "Pardubice podle mě odehrály svůj nejlepší zápas v sezoně. Dali nám zabrat do konce zápasu," pochválil soupeře hlavní trenér Lions Zach Harrod.

Pražský tým si odnesl osmé vítězství a zajistil si první místo ve skupině Západ, které zaručuje domácí semifinále. "Jsem hrdý na náš tým. Domácí semifinále je ohromně důležité," dodal Harrod. V posledních dvou ročnících totiž vypadli Lions v semifinále vždy na hřišti soupeře.

Nezvyklou situaci nabídl zápas mezi Pilsen Patriots a brněnskými Sígrs. Oba týmy tři zápasy před koncem základní části musely řešit novou posilu na postu quarterbacka. Plzeňský Ryan Pahos i brněnský Wesley Geisler totiž utrpěli zranění, které je vyřadilo do konce sezony.

Plzni se vrátil po zranění Anthony Ratliff, který o sobě dal hned v úvodní čtvrtině zápasu vědět. Ratliff zachytil pass od nového quarterbacka Christiana Adorna a Plzeň se dostala v úvodu do vedení.

Sígrs se první poločas nevydařil a vyšli bodově naprázdno. Naopak Patriots dokázali do poločasu skórovat ještě dvakrát. Petr Miesbauer našel cestu do endzóny po zemi. Anthony Ratliff pak ukázal, že je platný také v obraně, když zachytil pass quarterbacka Sígrs Craiga Coffmana a doběhl s uloupeným míčem do endzóny.

První body zaznamenal brněnský tým až v závěru třetí čtvrtiny, když se prosadil během Tyrone Clark. Naději na obrat vykřesal Coffman, který ukázal, že do míče umí i kopnout a proměnil field goal za tři body.

Šanci na obrat zarazil plzeňský Christian Adorno, který dvě minuty před koncem zápasu skóroval a upravil skóre na konečných 26:11. "Utekl nám začátek zápasu a soupeř nám rychle odskočil," litoval po zápase trenér Sígrs Petr Švanda.

"Držela nás obrana. Myslím, že udělala nejméně chyb v celé sezoně. Útok s novým quarterbackem se hledal, ale nakonec udělal dostatek her na vítězství," radoval se po zápase trenér Patriots Jesse Thompson.

Oba celky jsou nadále ve hře o play-off, na třetích místech svých skupin ale musí oba zápasy vyhrát a doufat v zaváhání Pardubic, respektive Vysočiny.

Právě Gladiators ukončili sérii tří porážek výhrou 22:9 na hřišti Ústí nad Labem. První body zaznamenal kopem za tři body hostující Petr Kodým. První touchdown zápasu padl po osvědčené spolupráci Reginalda Langforda s Joshuou Purdiem.

Americké duo v barvách Gladiators si pak úspěšnou spolupráci zopakovalo ještě v závěrečné čtvrtině. "První polovina zápasu byla strašně těžká," hodnotil po zápase trenér Gladiators Ondřej Paulus.

Je nám líto, video expirovalo.
Vysočina ukončila sérii porážek na hřišti Ústí nad Labem

Blades dokázali kontrovat pouze field goalem Hruboně a touchdownem quarterbacka Pavla Mráze, který v závěru zápasu kosmeticky upravil skóre. Gladiators se výhrou osamostatnili na druhém místě skupiny Východ.

Ostrava vstupovala do domácího zápasu s Brnem Alligators jako velký favorit. Nejslabší tým soutěže ale v úvodu ukázal, že přijel zabojovat o senzaci. Brno dostal do vedení William Bartels a na touchdown quarterbacka Douglase Webstera zareagoval v úvodu druhé čtvrtiny po zemi David Kilian.

To ale bylo ze strany Alligators vše. Útočnou smršť domácího týmu odstartoval Dominik Dvorský, nakonec Steelers zaznamenali sedm touchdownů a zvítězili jasně 56:14. Steelers jsou blízko vítězství ve skupině Východ, které zaručuje domácí semifinále.

Výsledky 8. kola ligy amerického fotbalu:

Prague Lions - Pardubice Stallions 35:34, Pilsen Patriots - Brno Sígrs 26:11, Ústí nad Labem Blades - Vysočina Gladiators 9:22, Ostrava Steelers - Brno Alligators 56:14.

Skupina Západ: 1. Prague Lions (8-0), 2. Pardubice Stallions (4-4), 3. Pilsen Patriots (3-5), 4. Ústí nad Labem Blades (2-6)

Skupina Východ: 1. Ostrava Steelers (6-2), 2. Vysočina Gladiators (5-3), 3. Brno Sígrs (4-4), 4. Brno Alligators (0-8)

Zdroj
caaf.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články