„Budu sportovat už jen pro své potěšení. Furt někomu něco dokazovat, z toho jsem už otrávený a unuděný,“ vysvětlil svůj verdikt Blesku. Z klasické kulturistiky před 10 lety přestoupil k tzv. naturální. Ta je specifická tím, že se v ní neužívá jediný podpůrný prostředek. „No fakt, bobule nezobeme,“ ubezpečoval vždy s úsměvem šampion z Brna.

V Řecku Radek dokázal, že i v padesátce má pořád na špičku ve svých kategoriích. Přesto se rozhodl pro zásadní krok. „Trénovat budu a sportu se budu věnovat dál, ale budu se snažit změnit tréninky,“ řekl s tím, že možná zaměří svou pozornost i na proslulou hasičskou soutěž TFA.

Zacílí na soutěž tvrďáků?

Tato soutěž pro skutečné tvrďáky zahrnuje čtyři disciplíny. První obnáší roztažení a poté smotání hadic, ve druhé soutěžící zápasí s kladivem, figurínou nebo jinou zátěží a překonávají tři metry vysokou bariéru, dále jde o vynášení a vytahování zátěže na určitou konstrukci a závěrečná disciplína totálně umrtví soutěžící při výběhu do 10, 15 či 20ti podlaží.

Chystá se na směnu

Teď ale Radek Málek po náročné soutěži relaxuje. Do Brna se vrátí tak, aby stihl směnu, která mu na stanici v Brně-Líšni začíná 12. června. Spousta kolegů o jeho rozhodnutí ještě nic neví.

I tak dojde na tradiční rituál, který doprovází každou další medaili hasičského supermana. Na stole se na stanici objeví občerstvení – zmrzlina, zákusky a především oblíbené bacouchy – kakaové placky s čokoládovou polevou a kokosem.

Rodina na prvním místě

A ještě jedno předsevzetí si dal Radek po oznámení, že už nebude objíždět světové soutěže. „Musím poděkovat za podporu nejen klukům ze sboru a sponzorům, ale v první řadě manželce Darince. I proto chci víc času věnovat rodině,“ podtrhl Radek Málek.

VIDEO: Australští hasiči při focení kalendáře.

Video
Video se připravuje ...

Svalnatí australští hasiči při focení kalendáře australianfirefighterscalendar.com

Fotogalerie
15 fotografií