Češi zvládli i druhý domácí kvalifikační zápas o Euro, Černou Horu porazili 3:0

Čeští fotbalisté porazili v kvalifikačním zápase o účast na mistrovství Evropy Černou Horu 3:0 a vyhoupli se na druhé místo kvalifikační skupiny A. V první půli se trefil Jakub Jankto, po přestávce pojistily české vítězství vlastní gól Borise Kopitoviće a proměněná penalta Patrika Schicka.

Olomouc (Aktualizováno: 22:23 10. 6. 2019) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čeští fotbalisté se radují z gólu proti Černé Hoře.

Čeští fotbalisté se radují z gólu proti Černé Hoře. | Foto: Luděk Peřina | Zdroj: ČTK

Na rozdíl od pátečního zápasu s Bulharskem se tentokrát českému týmu úvod povedl a v 18. minutě se zaplněný olomoucký stadion mohl radovat z prvního gólu. Pavel Kadeřábek se dostal k míči po volném kopu, našel nabíhajícího Jakuba Jankta a levý záložník ranou z voleje poslal míč do brány.

Černohorci nastoupí podruhé po náhlé změně trenéra. ‚Způsob hry bude stejný,‘ tuší Šilhavý

Číst článek

Po půlhodině hry mohli vést Češi o dva góly, jenže Patrik Schick po Kadeřábkově centru zakončoval hodně krkolomně a jeho pokus stihl vyrazit na roh. O chvíli později zahrozili i hosté, střelu Adama Marušiće ovšem včas zablokoval Marek Suchý.

V závěru poločasu měl český tým ještě jednu velkou šanci odskočit do dvoubrankového vedení, Alex Král ale po Schickově přistrčení tváří v tvář brankáři neuspěl.

Hned po přestávce dostali Češi dáreček, když dostál svému jménu černohorský obránce Boris Kopitović a nešťastně si po Schickově akci srazil míčo do vlastní sítě.

Tabulka skupiny A:

1. Anglie 2 2 0 0 10:1 6

2. Česko 3 2 0 1 5:6 6

3. Kosovo 3 1 2 0 5:4 5

4. Bulharsko 4 0 2 2 5:7 2

5. Černá Hora 4 0 2 2 3:10 2

Domácí jako by pak třígolové vedení trochu uspalo a byli to Černohorci, kteří se tlačili dopředu. A v 72. minutě se taky dočkali velké šance po nedorozumění v české obraně, Tomáš Vaclík ale pohotově vyběhl a střelu Vladimira Jovoviće vyrazil.

Necelých deset minut před koncem už bylo definitivně rozhodnuto. Marko Vesović ve vápně fauloval Schicka a sám útočník AS Řím pokutový kop suverénně proměnil. 

Češi tak zvládli důležitý domácí dvojboj a se šesti body se vyhoupli na druhé místo skupiny A za první Anglii.

Utkání skupiny A kvalifikace mistrovství Evropy 2020 ve fotbale v Olomouci:
ČR - Černá Hora 3:0 (1:0)
Branky: 18. Jankto, 49. vlastní Kopitovič, 82. Schick z pen. Rozhodčí: Bezborodov - Dančenko, Gavrilin (všichni Rus.). ŽK: Novák, Suchý, Schick - Bakič, Vujačič, Vešovič. Diváci: 11 565.

tat Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme