Umělé květiny: Nápady na úchvatné dekorace

Květinová výzdoba z umělých květin, zdroj: pixabay.com

Umělé květiny už dávno neznamenají jen vrchol nevkusu a pouťový symbol nebo výzdobu na hřbitov. Naopak vkusně zvolené květiny vám pomohou vytvořit báječné dekorace do bytu i na zahradu. Stačí pár využít pár jednoduchých nápadů a stylovou dekoraci máte hotovou za pár minut.

Reklama

Stále zelená zahradní dekorace

Vstupní dveře do domu nebo samotnou zahradu si můžete efektivně vyzdobit za chviličku a vydrží vám celoročně – podle ročního období stačí obměnit ozdoby. Základem je umělý buxus – zimostráz ve tvaru koule nebo umělý cypřiš. Ten položte do velké vázy nebo květináče a nazdobte ho. Skvěle se hodí právě ke vstupním dveřím nebo na pergolu, terasu či balkón.

Pro vánoční výzdobu použijte umělé květy Vánoční hvězdy, popřípadě je doplňte o LED světelný řetěz – a jednoduchou a krásnou vánoční výzdobu máte hotovou. Na jaře obměňte ozdoby za jarní kytičky, motýlky nebo navažte na buxus barevné mašle – je to jen na vás a vaší fantazii.

Květinový věnec na dveře

Ozdobte si dveře veselým květinovým věncem, který vám vydrží léta stále stejný. Potřebovat budete jen pevný drátek, ze kterého si vytvoříte kruh – velký tak, jak budete chtít velký věnec. Základem jsou umělé květiny – nejlépe vypadají růže, ale použít můžete imitaci i jiných květin, které máte rádi.

Květiny si rozvrhněte tak, aby pokryly celý průměr věnce – záleží i na velikosti květu. Postup je velmi snadný. Stačí, když je po jednom namotáte stonkem kolem drátku, a tak budete postupovat kolem dokola celého kruhu. Pokud stonky nedrží dobře, pomozte si drátkem a upevněte je pomocí něj. Na závěr stačí navázat stuhu, za kterou věnec na dveře zavěsíte.

Něco na stůl

Květiny na stole vypadají krásně a celou místnost oživí. Nemusíte stále nosit dokola čerstvé květiny – udělejte si jednu moderní dekoraci, která vám na stole bude dělat parádu pořád. Zkombinujte více druhů květin, zelenou trávu a přidejte perličky nebo peříčka. Krásně vypadá fialová barva s bílou a trochou zelené barvy pro oživení. Dokonale musí ladit i váza nebo nádoba, do které květiny naaranžujete. Moderní je dřevo – dřevěné truhličky, malé bedničky nebo ratanové květináče. Zkrátka cokoliv přírodního.

Vyrobit si moderní a krásnou dekoraci, která skutečně něco vydrží, není nic složitého – za pár minut máte hotovo. Tak hurá do toho!

Reklama