TOP 8 videoklipů týdne: Pokáč jako Matfyzák na discu, Jelen skládá poctu Michalu Tučnému a No Name letí do vesmíru

Vydáno 11.06.2019 | autor: Andrea Štipčáková

Tuzemští interpreti v uplynulém týdnu nelenili. Nový videoklip představili Pokáč, Štěpán Urban i kapely Support Lesbiens a Jelen. Svou troškou do mlýna pak přispěli také slovenští No Name a Filipínec Bryan Gandola, který se loni představil v Superstar. Ze zahraničí se připomínají Madonna a Chemical Brothers.

TOP 8 videoklipů týdne: Pokáč jako Matfyzák na discu, Jelen skládá poctu Michalu Tučnému a No Name letí do vesmíru TOP 8 videoklipů týdne: Pokáč prozradil, jak to mají matfyzáci s holkami, No Name se podívali do vesmíru a Štěpán Urban navázal na singl Candy


Pokáč
v roli studenta Matfyzu

Jak to asi vypadá, když student matematicko-fyzikální fakulty vyrazí na zábavu? Ve svém novém singlu Matfyzák na discu o tom zpívá folkař Pokáč, jehož text je i tentokrát plný humoru a nadsázky. V klipu se v roli studenta vydává na party, kde jej osloví dívka s příslibem vášnivé noci. Netrvá to dlouho a blondýnka si Pokáče odvede do svého pokoje. Tuto situaci ale ve škole ještě neprobírali, a tak neví, co má dělat. Jak to celé dopadne, můžete zjistit níže.

Pokáč se příští rok chystá zaplnit Forum Karlín

 


Support Lesbiens
vydávají další koncertní klip

Po klipu k písni Hazardér tentokrát potěší Support Lesbiens fanoušky živou verzí skladby New Generation. Video k ní opět natočila na křtu desky Glow v klubu Doupě. Novinka je zároveň předkrmem k chystanému singlu Here I Am, ke kterému kapela plánuje během letních měsíců pořídit klasický videoklip.

Support Lesbiens interview: Představení nové desky chceme pojmout jako mejdan

 


No Name
vzpomínají na své začátky

V srpnu tomu bude přesně třiadvacet let, co vznikli slovenští No Name. Od té doby stihli vydat již deset alb, přičemž to poslední představili v roce 2016. A právě z něj vzešla píseň Všetko, ke které formace vydala nový, animovaný klip. V něm se v Košicích roku 1996 vydávají na cestu do vesmíru, na které musejí překonat spoustu překážek. Video doprovází symbol titulní strany bookletu desky S láskou, který jednotliví členové skládají dohromady.

Igor Timko (No Name) interview: Kdybychom brali v úvahu virtuální svět, nenapsali bychom ani notu

 


Jelen vzdává hold Michalu Tučnému

Společně s novou deskou nazvanou Půlnoční vlak Michala Tučného, která je poctou legendě country, vydala kapela Jelen také klip k písni Abych tu žil. V něm mohou její příznivci nahlédnout do zákulisí koncertů svých oblíbenců - video je totiž složeno ze záběrů z loňského turné. S albem vyrazí skupina na jeho pokračování, v rámci které ji čeká celkem dvaadvacet koncertů.

Jelen vyprodal Forum Karlín, s Míšou Tučnou zahrál i písně jejího otce Michala Tučného

 


Štěpán Urban
rozvíjí příběh z debutu Candy

Štěpán Urban singlem Postel navazuje na předchozí Candy. V pokračování příběhu si opět zahrála Lui Váchová, která dle slov zpěváka atmosféru písně svým přirozeným projevem neskutečně umocnila. Oproti prvnímu singlu je novinka energičtější. "Chtěli jsme udělat něco, nad čím se lidé zamyslí, ale zároveň se budou moci uvolnit a zatancovat si. Svět se sice někdy zdá být ošklivým místem, ale vždy se dá ten pocit zkrátka pustit a jít dál," vysvětlil Štěpán Urban, který se v klipu objeví jen v několika záběrech.


Bryan Gandola zpívá o platonické lásce

V posledním ročníku SuperStar učaroval Filipínec Bryan Gandola nejen porotě, ale také fanouškům, kteří jej poslali mezi nejlepší osmičku soutěžících. Do závěrečných kol se sice nedostal, na hudbu však nezanevřel a v minulém týdnu představil již svůj druhý singl, který nese název Crush. V něm zpívá o kamarádce, do které je zamilovaný. Své city však tají, protože nechce přátelství s ní zničit. Jak Bryan Gandola prozradil, příběh vyprávěný v písni je pravdivý.

 


Madonna
přichází s jedním z nejtemnějších klipů své kariéry

Dark Ballet - tak se jmenuje novinka Madonny, kterou doprovází temný klip. V něm staví rappera Mykkiho Blanca do role Johanky z Arku, jejíž citát video otevírá. Před očima církve ho nechává upálit. Zpěvačka se rozhodla tímto způsobem upozornit na utlačování transgenderových osob. Song Dark Ballet se objeví na novém albu Madame X, ke kterému Královna popu následně vyrazí na turné.

Madonna se představí jako Madame X. Čtrnácté album ohlásila singlem s Malumou

 


Chemical Brothers představují Eve of Destruction

S novým klipem přichází také Chemical Brothers, kteří tentokrát vizuálně ztvárnili song Eve Of Destruction pocházející z jejich devátého studiového alba No Geography. Klip byl natočený v duchu legendární japonské sci-fi série Ultraman. Jeho režie se ujala dvojice Adam Smith a Marcus Lyall.

VIDEO: The Chemical Brothers obsadili do klipu krvežíznivého robota

Text: Andrea Štipčáková

Témata: Pokáč, Support Lesbiens, No Name, Jelen, Štěpán Urban, Bryan Gandola, Madonna, Chemical Brothers

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít