Začal 20. ročník veletrhu Czech Raildays

11/6 2019

Na nákladovém nádraží v Ostravě Přívozu začal v úterý 11. června mezinárodní veletrh drážní techniky Czech Raildays, který každoročně přiláká do Ostravy tisíce zájemců od nás i ze zahraničí, především z řad odborné veřejnosti.

Začal 20. ročník veletrhu Czech Raildays

Ilustrační foto. Foto: Lukáš Kaboň

Letošního jubilejního 20. ročníku se účastní téměř 200 vystavovatelů, mezi nimiž nebude chybět ani Dopravní podnik Ostrava. Součástí veletrhu bude dvoudenní konference Aktuální stav budování moderní železnice v České republice.

Dopravní podnik Ostrava zde představí vozidla, která tvoří technické zázemí pro zabezpečení samotného provozu. Ke zhlédnutí zde také bude řada komponentů z legendárního historického motorového vozu Slovenská strela. Vůz v současnosti prochází kompletní opravou a renovací.

Výstavní premiéru zde bude mít i několik lokomotiv. Mluvčí společnosti CZ Loko, která vyrábí, modernizuje a opravuje lokomotivy, Zdeněk Zuntych uvedl, že firma na veletrhu představí dvě novinky. Půjde o hybridní lokomotivu HybridShunter 400 a lokomotivu EffiShunter 1000 (744.110) z pětikusové série pro ČD Cargo. „Jde o první lokomotivu tohoto typu na českém trhu, poté co se s ním CZ Loko prosadilo již v Itálii a ve Slovinsku,“ uvedl Zuntych.

Veletrh se koná na nákladovém nádraží ČD se vstupem z ulice Mariánskohorské a je přístupný v úterý 11. června do 18 hodin, ve středu 12. červa od 9 do 18 hodin a ve čtvrtek 13. června od 9 do 16 hodin. Vstupné: dospělí 70, děti a studenti 30 korun.