fitnesskotelna
fitnesskotelna
fitnesskotelna
Pátek 19. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Držitelé krajských cen v oblasti kultury

19.04.2024 - Držitelé krajských cen v oblasti kultury - Opera,...

Počasí

19.04.2024 - Pátek

Teplota: 8 / 1 - Přeháňky-Déšť

20.04.2024 - Sobota

Teplota: 9 / 3 - Přeháňky-Déšť

240 650 fitness kotelna

Čeští hasiči jsou Mistry Evropy v TFA pro rok 2019

10. června 2019 - 16:28

Zpět na seznam článků

„TFA“ volně se překládá jako „nejtvrdší hasič přežívá

Čeští hasiči jsou Mistry Evropy v TFA pro rok 2019

Čeští hasiči jsou Mistry Evropy v TFA pro rok 2019 zdroj foto: GŘ HZS

Čeští hasiči opět potvrdili, že v disciplínách TFA (z anglického Toughest Firefighter Alive – nejtvrdší hasič přežije) na ně nikdo nemá.  Z 21. Mistrovství Evropy, které se konalo 8. a 9. června v německém Mönchengladbachu přivezli zlato jak v jednotlivcích, tak i v týmech.

Všech šest borců, kteří hájili barvy českých hasičů, přivezlo domů medaile. Ocenění sbírali jako jednotlivci ve svých kategoriích, tak ve štafetě. To jim přineslo i celkové prvenství a titul absolutních mistrů.

výsledky jednotivců zdroj: GŘ HZS

Bez rozdílu věkových kategorií a absolutním mistrem Evropy se stal Michal Brousil. Bronzovou příčku obsadil Pavel Kouřík. Ve zlaté štafetě společně bodovali -  Michal Brousil, Michal Přecechtěl, Pavel Kouřík a Tomáš Višnar.

Jedná se o nejtěžší hasičskou soutěž, která svými podmínkami simuluje práci hasiče při zásahu. Každý hasičů startuje v předepsané výstroji: kompletním třívrstvým zásahovém obleku, přilbě, zásahových rukavicích a zásahové obuvi s nasazeným dýchacím přístrojem v pohotovostní poloze. A absolvuje v předepsaných časových intervalech čtyři úseky.

Čeští hasiči jsou Mistry Evropy v TFA pro rok 2019 zdroj foto: GŘ HZS

Na mistrovství Evropy v Mönchengladbachu byla stejně jako na dalších soutěžích trať rozdělena do čtyř úseků. Závodníci plní jednotlivé disciplíny odděleně po úsecích, intervalovým způsobem:

úsek – Běh s požárními hadicemi

Po startu soutěžící běží k připravené požární stříkačce, na ni napojí dvě hadicová vedení, která následně uchopí za proudnice a rozvine je. Spoje se mu nesmí rozpojit. Pak smotá dvě hadice, které odnese do boxu. Žádná část hadice nesmí z boxu vyčnívat.

úsek – Hammer box, tunel, figurína a bariéra

Soutěžící doběhne k hammer boxu a palicí provede 80 úderů, tunelem pronese 20 kg závaží tam a zpět, transportuje 80 kg figurínu a na závěr překoná bariéru.

úsek – Výstup na lešení

Čtyři nastavovací žebříky soutěžící opře o lešení, na které následně vystoupá a nahoře vytáhne 20 kg závaží. Cestou do cíle ještě napojí proudnici na monitor.

úsek – Běh do 15. patra výškové budovy

Každé mistrovství si volí vlastní budovu, kam musí závodníci v co nejkratším čase vyběhnout. V Mönchengladbachu je to místní nemocnice.

Autor: red., N. Zaoralová, zdroj foto: GŘ HZS

Fotogalerie

Čeští hasiči jsou Mistry Evropy v TFA pro rok 2019   zdroj foto: GŘ HZS

Další články z rubriky

ŠumpeRUN 2024

ŠumpeRUN 2024

Registrujte se do závodu na nové trati běžeckého závodu v Šumperku

Dietos vs Warriors 20:16

Dietos vs Warriors 20:16

Reportáž ze zápasu

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.