2. generace Apple iPhonu Xr by mohla oslnit lepší výdrží

2× aktualizováno
2. generace Apple iPhonu Xr by mohla oslnit lepší výdrží
  • Informace údajně pochází přímo od čínského dodavatele součástek
  • Vylepšení by se měla dočkat čelní kamerka, která bude nově disponovat rozlišením 12 megapixelů

Aktualizováno 11. 6. 2019

Korejské zdroje uvádějí, že se Apple hodlá již letos více zaměřit na výdrže baterií u svých iPhonů. Nemohl tak již nadále nečině sledovat posilování baterií u konkurence. Vůbec nejlepší výdrž by mohla nabídnout 2. generace iPhonu Xr. Spekuluje se o kapacitě 3 110 mAh a ačkoliv to nemusí vypadat nijak převratně, v případě potvrzení by šlo meziročně o pouhý 5% nárůst, mělo by se to společně v kombinaci s modernějším procesorem podepsat na výrazně lepší výdrži.

Aktualizováno 9. 5. 2019

Server pricebaba.com zveřejnil 3D modely budoucího iPhonu. Samozřejmě se nemusí jednat o finální vzhled, ale ledacos naznačuje. Čelní strana má být dle všeho beze změny. Displej si ponechá úhlopříčku 6,1 palce a vcelku tlusté rámečky, zejména s přihlédnutím k cenovce nad hranicí 20 tisíc korun. Telefon bude tenčí, údajně méně než 8 milimetrů. Vše má ale své ale. Na zádech bude totiž vcelku výrazný hrb s duálním fotoaparátem v levém horním rohu, který tloušťku navýší.

Původní informace z 2. 5. 2019

Podle informací macotakara.jp obdrží letošní nástupce cenově dostupného iPhonu Xr novinku v podobě teleobjektivu. Pokud jste však náhodou doufali ve více než dvojnásobný zoom, nepotěšíme vás. Nový „iPhone XIr“ bude totiž vybaven důvěrně známým řešením, kterým disponuje loni představený iPhone Xs a jeho větší sourozenec Xs Max.

Více informací k hlavnímu fotoaparátu zdroj již neprozradil, ale podle všeho se žádná větší revoluce, alespoň u cenově dostupného modelu, tentokrát konat nebude. Nejpravděpodobněji se tak dočkáme kombinace 12megapixelového hlavního snímače a dvojnásobného teleobjektivu s identickým rozlišením. Apple se s ohledem na neuspokojivé prodeje zaměří na optimalizaci nákladů a na výrobu využije již existující senzory.

Apple iPhone Xr
Doposud zdobil zadní stranu iPhonu Xr pouze jeden fotoaparát.

Vylepšení, které stojí za zmínku, bychom se však měli dočkat na přední straně zařízení. Současný senzor selfie kamerky s rozlišením sedmi megapixelů by měl nahradit novější 12megapixelový snímač. Veškeré informace údajně pochází přímo od čínského dodavatele součástek určených pro nové iPhony a měly by se tedy dát považovat za důvěryhodné. Vzhledem k tomu, že do představení novinek ještě několik měsíců zbývá, však doporučujeme brát uvedené informace s rezervou, a to i přesto, že zní poměrně realisticky.

Diskuze ke článku
Porydge
"...neuspokojivé prodeje..." Mě dostává jak se furt snaží vymýšlet všemožné zofalé ptákoviny v důsledku klesajících prodejů, jen aby nemuseli s cenou dolů. S10 je tu měsíc a její cena klesla víc než... Aha chtěl jsem říct víc než u iPhonů XS, ale pak mi došlo jaký bych to plácl nesmysl, protože jejich cena neklesla za rok ani o halíř. Naopak podle grafů vývoje cen na Heurece prodejní cena iPhonů stále roste. Lol... Jestli tu někdo investuje do zlata, tak může zvážit investici v podobě nákupu iPhonů. :D
Hrachovec
Aneb jak udělat z hnusného telefonu ještě hnusnější. Než chytnu nějaký hate, XR jsem si v lednu koupil a po týdnu vyměnil za klasické Xko. Vadil mi displej a rozměry - po vložení do krytu těžká cihla.
Márv
To je pecka vylepšenie, čiže telefón dostane fotoaparát z iphonu 7 plus, dúfam že bude aspon drahší ako súčastné XR ináč by to nemalo zmysel.
Marduck
Jsem zdědav na únik fotek telefonu bez pouzdra..

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze