Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Další demonstrace proti Babišovi: Chceme zase motýle, neslo se českými městy

Další demonstrace proti Babišovi: Chceme zase motýle, neslo se českými městy
Zdroj: instagram
Protesty
Demonstrace proti Marii Benešové (71) a Andreji Babišovi (64) neustávají, ba naopak. V úterý se v mnoha regionech sešly tisíce lidí, kteří požadují demisi premiéra a ministryně spravedlnosti. Protestující se sešly v Brně, v Plzni, Českých Budějovicích nebo Hradci Králové. Dohromady se se protesty konaly ve více jak 300 obcí a měst.

Na mnoha místech v České republice se v úterý opět demonstrovalo. V Brně na náměstí Svobody bylo v davu vidět několik transparentů namířených proti Babišovi. V Plzni se ujali slova nejvíce studenti, ekologové, umělci a občanští aktivisté. Plzeňským náměstím se neslo "Máme toho dost!", "Hanba!" a Demisi!", uvádí server aktuálně.cz.

Vyšší účast než na minulé demonstraci zaznamenalo i město Karlovy Vary. Tam se sešlo asi 250 lidí. Tam byly k vidění transparenty s nápisem "Chceme zase motýle," kterými si občané utahovali z Babišova nedávného výroku z výroční schůze Česko-německé obchodní a průmyslové komory.

Stovky lidí se sešly i na náměstí před radnicí v Liberci. Na transparentech se tam objevovala hesla jako "Marie, Andreji, lidi vás tu nechtějí", "Kdo nemá dvě promile, chce demisi, ne motýle".

Organizátoři iniciativy Milion chvilek nyní svolávají velkou demonstraci, která proběhne 23. června v Praze na Letné. "Dnes chceme hlavně motivovat lidi k účasti na největší demonstraci za posledních 30 let na Letné, kde je plánována ještě větší účast než na poslední demonstraci na Václavském náměstí," sdělila spolupořadatelka pardubické demonstrace a městská zastupitelka Ivana Böhmová (Piráti).

Související články

Další články

Nejnovější kauzy