Orientační nabídka


Menu
Hledat

Informace ze schůze Rady města Aše, konané dne 10. června 2019

 

 
 

Radní měli na červnové schůzi k projednání 31 bodů programu. V úvodu vzali na vědomí zprávu o stavu dotací za 1. pololetí roku 2019. Ze zprávy vyplývá, že aktivních projektů je 16, projektové žádosti byly podány pro dalších 13 záměrů, v přípravě je 12 projektů. Na sedmi projektech dotační oddělení spolupracuje s dalšími subjekty (převážně s příspěvkovými organizacemi města).

Rada města Aše schválila výsledek výběrového řízení na zpracovatele projektové dokumentace (PD) na změnu účelu využití dvou objektů – domů v Jiráskově a Šaldově ulici. PD zpracuje Ing. arch. Václav Zůna. Cena z výběrového řízení je 1,148 mil. Kč za PD a 96 tis. Kč za autorský dozor. Dle studie má v obou domech vzniknout dohromady 11 bytů, z toho osm v Šaldově ulici (bývalá základní umělecká škola), v Jiráskově tři (rohový dům na křižovatce Hlavní a Jiráskova). Studie uvádí odhad realizačních nákladů ve výši 8 miliónů za rekonstrukci Šaldovy a 4,66 za rekonstrukci Jiráskovy. Odhady jsou bez DPH.

I další usnesení rady se týká výběrového řízení. Tentokrát jde o pořízení 60 nádob na separovaný odpad, které dodá vítěz VŘ, zlínská společnost REFLEX, za 520 800 Kč (bez DPH). Zakázka je z 85 % dotována z prostředků EU.

Závěrečná zpráva dokončené investiční akce s názvem Infrastruktura ZŠ Kamenná – bezbariérové úpravy. Rada tuto zprávu doporučila zastupitelům vzít na vědomí. Stavbu výtahu a dalších úpravy v roce 2017 provedla společnost RMC STAVBY Cheb. Cena díla byla 2,54 mil. Kč. ZŠ Kamenná je první základní školou v Aši s bezbariérovým přístupem.

Do majetku příspěvkové organizace Knihovna, muzeum a informační centrum přibyly tři sochy jako věci nalezené. Jedná se o sochu rudoarmějce, uloženou v zahradě muzea a dvě sochy, Alegorie Hojnosti a Alegorie Úrody v areálu městského bazénu, k jejichž vlastnictví se v zákonné lhůtě nikdo nepřihlásil. Rada města vzala předání nalezených věcí do vlastnictví uvedené příspěvkové organizace na vědomí.

Zápis dětí do mateřských škol. To bylo další téma k projednání. Rada vzala na vědomí informaci o zápisu, který uvádí 18 dětí přijatých do MŠ Moravská, 20 dětí do MŠ Nohova, 23 dětí přijatých do MŠ Neumannova a 61 dětí přijatých do MŠ Okružní. Celkem se k zápisu dostavilo 164 dětí (o 39 víc než v roce 2018), přijato bylo 122 dětí. Počet volných míst ve všech MŠ dohromady je 143.

I další usnesení se týká mateřských škol, tentokrát provozu přes prázdniny. Letní režim si mateřské školy rozdělily takto: MŠ Nohova bude v provozu od 1. 7. do 31. 7., MŠ Moravská od 1. 8. do 23. 8. a všechny MŠ, kromě MŠ Nohova, od 26. 8. 2019. Rada města přerušení provozu mateřských škol odsouhlasila. Přes prázdniny nebudou k dispozici školní družiny. O jejich služby je v tomto období malý zájem.  

Rada města bere na vědomí navýšení cen obědů v Zařízení školního stravování od 1. 9. 2019. Cena jednoho oběda se bude zvyšovat, v závislosti na tom, o jakou kategorii strávníků se jedná, o 3 až 5 korun.


 

Milan Vrbata, tiskový mluvčí Městského úřadu v Aši

 

 
Zodpovídá: Milan Vrbata
Vytvořeno / změněno: 12.6.2019 / 12.6.2019
 

Počet návštěv: 674
 

Kontakt

Městský úřad Aš
Kamenná 473/52
352 01 Aš 1
Telefon: +420 354 524 211
E-mail: podatelna@muas.cz
ID datové schránky: 5nubqy8

Zobrazit úřad na mapě

Sociální sítě

Podrobný kontakt


Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

Informace v patě

web & design WEBHOUSE®, redakční systém vismo®