Novinky

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

Facebook Instagram

Goodyear se hodlá vrátit do Le Mansu

Goodyear se hodlá vrátit do Le Mansu

Nevylučuje ani angažování v jiných disciplínách

Společnost Goodyear oznámila, že znovu vstoupí do špičkového motorsportu. Vyvine novou řadu pneumatik pro použití ve vytrvalostním mistrovství světa WEC. Znamená to zároveň návrat značky do čtyřiadvacetihodinovky v Le Mansu. Až dosud v ní triumfovala čtrnáctkrát.

Goodyear chystá gumy pro prototypy do Le Mansu již více než rok ve svých inovačních centrech v německém Hanau a lucemburském Colmar-Bergu. Vznikají společně s nejnovějšími pneumatikami Eagle F1 SuperSport, určenými pro vysokovýkonné vozy, pohybující se v běžném provozu. Technologické procesy proto budou optimalizovány tak, aby byly přínosem pro oba výrobky. Premiérové nasazení plánujeme v srpnu tohoto roku při úvodním podniku sezony 2019/20 WEC v Silverstone,“ uvedl ředitel oddělení motoristického sportu Goodyearu Ben Crawley. „Motorismus stále patří k nejpopulárnějším sportovním odvětvím v globálním měřítku. Je nedílnou součástí velkého příběhu Goodyearu.“ 

Goodyear se v srpnu vrátí do světa vytrvalostních závodů

Crawley současně prohlásil, že aktivita pneumatikářského gigantu by se měla postupně rozšířit i do dalších disciplín. O formuli 1, v níž Goodyear vyhrál 368 velkých cen, zatím řeč nebyla.