Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Brněnský hasič Radek Málek se stal vicemistrem světa v kulturistice

Mezi brněnskými hasiči je legendou. Po právu. Hasič ze stanice v Líšni Radek Málek je asi nejvypracovanějším padesátníkem, kterého kdy potkáte. Jen letos získal v oblasti naturální kulturistiky na šampionátech v Česku a Slovensku šest medailí. Nyní k nim přidal ocenění ještě hodnotnější - titul vicemistra světa.

Málek triumfoval na začátku června na Mistrovství světa v Aténách v jeho tradiční disciplíně Natural Bodybuilding&Fitness. Ta se od klasické kulturistiky liší v tom, že soutěžící nesmí používat žádné podpůrné prostředky. Málek se stal vicemistrem světa v kategorii Grand masters a v kategorii mužů do 180 cm obhájil třetí místo. 

Pro Málka však nejde o žádnou raritu. Ve svých padesáti má doma už čtyřicítku trofejí. Mezi nimi i tu nejcennější - titul mistra světa z kategorie Masters (40 - 50 let) z roku 2012.

Málek však nesbírá body jen na poli naturální kulturistiky. Před dvěma lety například vystoupil dvakrát na stupínek vítězů na mezinárodních hasičských hrách v Los Angeles, kde bodoval společně se svými jihomoravskými kolegy.

CELÝ ČLÁNEK: Jihomoravští hasiči ovládli světové hasičské hry v Los Angeles

Brněnští hasiči mají tak mezi sebou živoucí legendu.
 

Foto Požáry.cz, HZS JMK

Štítky radek málek, kulturistika, mistrovství světa, Česko, Slovensko, Líšeň, Los Angeles, Athény

Brněnský hasič Radek Málek se stal vicemistrem světa v kulturistice  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.