Hlavní obsah

Že nebyl Lendl absolutní špička? Aspoň řekne, co nemám dělat, směje se světová pětka

Stuttgart/Praha

Už dlouho je mu prorokována velká budoucnost, atakuje přední příčky světového žebříčku, ale na grandslamech stále zůstává trochu za očekáváním. Německý tenista Alexandr Zverev se ani na uplynulém French Open nedostal dál než do čtvrtfinále a nyní doufá, že by mohl jeho hranici pokořit třeba už na blížícím se Wimbledonu.

Foto: Petr Horník, Právo

Tenisová legenda Ivan Lendl opět spolupracuje s Alexandrem Zverevem.

Článek

Jak dříve avizoval, travnatou sezonou by ho znovu měl provést v roli kouče slavný československý rodák Ivan Lendl, který dříve dokázal dovést k titulu v All England Clubu Andy Murrayho.

„Už jsem ho (Lendla) nějaký čas neviděl. Budeme spolu tvrdě makat. Jsou nějaké věci, které mi nefungují a je třeba je zlepšit. Stejně tak jako mojí celkovou sílu," cituje dvaadvacetiletého tenistu server Kicker.

V Paříži ho Lendl nedoprovázel, ale ve Wimbledonu už by chybět neměl. Nad otázkou německých novinářů, proč využije pro Wimbledon právě Lendla, který podle nich nepatřil na trávě k absolutní špičce a na titul v All England Clubu nikdy nedosáhl, se Zverev jen pousmál.

„Alespoň mně může říct, co nemám dělat," prohlásil mladík v odlehčeném tónu.

Foto: Michel Euler, ČTK/AP

Sedící Alexander Zverev po pádu ve čtvrtfinále French Open, v němž neměl proti Novaku Djokovičovi nárok.

V Paříži prohrál relativně hladce ve třech setech se světovou jedničkou Novakem Djokovičem. Krátce poté se rozhodl, že už tento týden nastoupí na travnatém turnaji ve Stuttgartu.

„Fyzicky se cítím relativně dobře, moje forma šla v posledních týden nahoru, proto jsem se rozhodl hrát už tento turnaj," vysvětlil. Ve čtvrtek jej v prvním kole ve švábské metropoli čeká krajan Dustin Brown.

Reklama

Související témata: