Pekelné vedro a soutěž v těžkém zásahovém obleku. Totální vyčerpání

Osmdesát úderů kladivem

V areálu skokanských můstků v Lomnici nad Popelkou se konala Krajská soutěž HZS Libereckého kraje v disciplínách T.F.A, volně přeloženo jako „nejtvrdší hasič přežívá".  

Název byl tentokrát výstižnější než kdy jindy, protože hasiči sportovali za tropického počasí. Představa, že si oblečete zásahovou výbavu o váze téměř 30 kg a jdete plnit silové a vytrvalostní disciplíny, je pro mnohé doslova nereálná. Přesto se na start postavilo 24 odvážných hasičů a každý, kdo trať zdolal, byl vítězem.

Krajskou soutěž absolvovali hasiči ze 4 územních oborů, teplota na ploše závodiště dosahovala téměř 31 stupňů Celsia.
Trať byla jako vždy náročná, v prvním úseku závodníci roztahovali 2 hadice, následovalo smotání a uložení do boxu.

Na druhém úseku museli provést 80 úderů kladivem, přenášet barely pod sníženým profilem. Třetí úsek přinesl disciplínu žebříky, transport cvičné figuríny a překonání 2 metry vysoké bariéru. V posledním úseku museli hasiči vystoupit až na vrchol věže skokanských můstků s převýšením více jak 75 m, přičemž mezitím ještě vytahovali břemeno o hmotnosti téměř 15 kg.



Hasiči soutěžili v šestičlenných družstvech za jednotlivé územní odbory, v součtu nejlepších výsledků obsadili třetí místo hasiči z Liberce, stříbro patřilo domácímu týmu ze Semil a ze zlata se radovalo družstvo z Jablonec Nad Nisou.

Ohnivá rozhledna čeká na nejtvrdší hasiče. Makačka měřena na minuty

Mezi jednotlivci dosáhli nejlepších časů tito borci - na třetí příčce s časem rovných 8 minut se umístil Jan Semerádt ze stanice Liberec (mimochodem byl pouze jako náhradník a absolvoval noční výjezdy v rámci výkonu služby), stříbro vybojoval Aleš Zeman ze stanice Turnov v čase 00:7:55 min. a krásné zlato si od skokanských můstků odvezl Zdeněk Vrána ze stanice Jablonec nad Nisou s časem 00:7:21 min.

(pšt, hasicskelisty.cz, zdroj a foto: HZS Libereckého kraje)