Hlavní obsah
Článek

Vladimír Šafránek alias Šafrda (†46) sice do rockového nebe odešel již loni v září, jeho nejbližší spolupracovníci ale na něj doteď nezapomněli a naopak pro něj nově přichystali hudební poctu.

Slibují pořádnou divočinu, která by se rockovému srdci jejich kamaráda se smutným osudem určitě líbila.

„Celou dobu jsme přemýšleli nad tím, jak mu vzdát poctu. Byl to náš parťák dvanáct let a český rockový svět ho má za hrdinu. Nic lepšího, než uspořádat mu pořádný mejdan, nás nenapadlo. Vyřveme si hlasivky, zapaříme a budeme vzpomínat na to, jak nám s ním bylo fajn,“ slibuje principál Walda Gangu Pavel Pásek neboli Buřt.

Mejdan spolupořádá s kapelou Harlej, jež taky nebude chybět. „Alkohol k rocku patří, ženské taky. Byl jejich miláčkem. Takže určitě dorazí a ta pravá rocková nálada bude zajištěná. Přijede Divokej Bill, Rybičky 48, Komunál, Dymytry, Alkehol, Ota Váňa z Kabátů nebo Jirka Urban z Arakainu. A plno hostů ještě tajíme. Pořádně to rozjedeme, všichni si zazpíváme Šafrdovy největší pecky. A jak se tak říká, vystřídáme si partnery. Ve skupinách,“ pomrkává spiklenecky šéf kapely.

Šafránek trpěl léta plicní hypertenzí a měl slabé srdce. To bohužel loni v září dotlouklo naposledy. Zesnulá hvězda Harleje a Walda Gangu ale pořád zůstává v myslích fanoušků.

Ti svou účastí na mejdanu pomohou pacientům s podobnou zrádnou nemocí, neboť výtěžek z koncertu dostane Centrum pro plicní hypertenzi Všeobecné fakultní nemocnice v Praze, které Šafrdu udrželo deset let při životě.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám