Orientační nabídka


Znak města Mladá Boleslav (odkaz na titulní stránku) 

Statutární město Mladá Boleslav - Oficiální stránky


 

V rámci sympozia vznikají i 3D obrazy

V rámci doprovodného programu Metalového sympozia, které se koná od 10. do 14. června v postorách střední průmyslové školy, vzniká i nový 4S obraz na Výstavišti v prostoru mezi sokolovnou a městským divadlem. Další obrazy vznikají v podzemních garážích Bondy centra.
Vznikající 3D obraz na Výstavišti
Vznikající 3D obraz na Výstavišti
 

 
 

Streetartisté Patrik Proško a Jan Jirovec vytvořili působivý 3D obraz před Bondy centrem již loni. Nyní se stejní tvůrci pustili do tvorby obrazu na téma Nejsme tady sami. Pohlížíme do nitra Země na jakousi loď neznámé civilizace, z které utekla (zde neviditelná) příšera, která zanechává po sobě stopy slizu a zmizela někde v Mladé Boleslavi. Obraz si ve středu přišel prohlédnout i náměstek primátora Daniel Marek. Dílo, které vzniká pod přístřeškem, bude kompletně hotové zřejmě v pátek.

Metalové sympozium se odehrává až do pátkuv areálu střední průmyslové školy. Areál je pro veřejnost zpřístupněn každý den od 9 do 17 hodin. Při práci tak můžete sledovat kováře a sochaře z celého světa. Sympozia se účastní Jim Lapaso ze Spojených států amerických, Patrik Rybnický ze Slovenska, Alexandr Faley z Běloruska, Latifa Sayadi z Portugalska a Brigite Danse z Belgie. Kromě zmíněných umělců, kteří pracují v suterénních dílnách i na dvoře školy, zde můžete vidět a především slyšet při práci i dřevořezbáře. Dřevořezbáři vytvoří lavičky na téma Živel. Ivan Šmilauer má vybraný Vzduch, Michal Jára bude tvořit na téma Země, Marián Maršálek si vybral Vodu, Katharina Mörth přijede z Rakouska vytvořit dílo na téma Oheň a Václav Lemon má zvolený Pátý element.
Dalším lákadlem je i Procházka areálem SPŠ s průvodcem Jiřím Bartoš Sturzem ve středu 12. června v 15:30 a závěr sympozia s Grilovačkou rádia Signal, tanečním vystoupením Jazzdance a koncertem kapely Švihadlo v pátek 14. června.

Metalové sympozium se bude odehrávat i na dalších místech. V rámci doprovodného programu se také v úterý konala  kostele sv. Bonaventury módní přehlídka pod názvem Metalová kolekce dua Katharina Mörth & Meecha P.
Novinkou letošního sympozia bude řemeslný jarmark na hradním nádvoří v pátek 14. června od 10 do 19 hodin. Vyzkoušejte si, jak pracoval barvíř, přadlena, řezbář, hrnčíř, kovář, knihař, svíčkař či výrobce luků. Zapojit se mohou všechny věkové kategorie.
Metalové sympozium pořádá Kultura města Mladá Boleslav a jeho hlavním organizátorem je vedoucí infocentra Gérard Keijsper.







 
Zveřejnil: Pavel Šubrt
Vytvořeno / změněno: 12.6.2019 / 12.6.2019

Kontext

Umístění: Složky dokumentů > Aktuality
Počet návštěv: 1642
 

Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém