Divadelní noviny Aktuální vydání 8/2024

Kulturní čtrnáctideník pro divadelníky a jejich diváky

Vychází za finanční podpory hlavního města Prahy, Ministerstva kultury ČR, Státního fondu kultury a Nadace Českého literárního fondu

8/2024

ročník 33
16. 4. 2024
  • Zprávy
  • Kritika
  • Blogy
  • Zahraničí
  • Rozhovory
  • Ostatní
  • KritikLab
  • Hledat
  • Můj profil

    Divadelní noviny > Festivaly Zprávy

    Divadlo evropských regionů zveřejňuje program

    Hradec Králové v posledním červnovém týdnu opět ožije divadlem. Mezinárodní festival Divadlo evropských regionů letos slaví 25 let a Open Air Program jubilejní 20. ročník. Narozeninový týden plný divadelních, hudebních a doprovodných akcí se koná ve dnech od 21. do 28. června. Činohra, alternativní, loutkové, pohybové divadlo, tanec, performance, pohádky, improvizace i nejrůznější doprovodné programy a hudební koncerty. To vše je každoroční svátek divadla a živého umění v Hradci Králové.

    Již tradičně své návštěvníky pohostí tři hlavní organizátoři celé akce, a to Klicperovo divadlo, Divadlo Drak a Open Air Program (který pořádá kulturní neziskovka kontrapunkt). Každý z výše zmíněných představí bohatou nabídku představení a pestrý doprovodný program pro malé i velké. Většina festivalu se odehrává v samotných útrobách historického centra Hradce Králové. V kulturních prostorách, ulicích, na schodišti, terasách i v přilehlých parcích se divákům představí umělci z České republiky i ze zahraničí.

    Jako předchozí ročníky má i ten letošní své hlavní téma. Společně se zástupci Klicperova divadla a Divadla Drak, kteří jsou organizátory 25. ročníku Divadla evropských regionů, jsme se shodli, že leitmotivem festivalu bude OSLAVA. Takové výročí si zaslouží pořádnou ceremonii s dávkou chlebíčků, patosu a dárků. Jeden dlouhý večírek se vší pompou a radovánkami. Divadelní salvy se ponesou celých osm dní historickým centrem Hradcem Králové, vysvětluje ředitelka Open Air Programu Barbora Hodonická.

    Autory letošního vizuálního stylu jsou Eva Horská a Jakub Horský ze studia Upupaepop. V letošním roce jsme posílili síť festivalových informačních center. Informace o programu a celém festivalu budou moci diváci nově získat v oslaveneckém infocentru v budově Galerie moderního umění (vchod z ulice Tomkova 139/22). Zde budou, oproti infocentrům v Žižkových sadech a na Malém náměstí, k dostání vstupenky na představení Klicperova divadla a Divadla DRAK.

    Program a další informace v tiskové zprávě a na stránkách obou festivalů: www.divadloevropskychregionu.cz a www.openairprogram.cz.

    • Autor:
    • Publikováno: 12. června 2019

    Komentáře k článku: Divadlo evropských regionů zveřejňuje program

    Přidat komentář

    (Nezapomeňte vyplnit položky označené hvězdičkou.)

    Přidání komentáře

    *

    *

    *



    Obsah,