Dnes Sobota - jasno 20°C
Zítra Neděle - skorojasno 24°C
Sobota 27. 4. 2024
Svátek má Jaroslav
Nabídka pro inzerenty
Inzerujte na serveru www.prazskypatriot.cz za zvýhodněné ceny.
Zpravodajství

Pošli to dál: Praha 13 dostala sekačku, strojem následně obdarovala mateřskou školku

Dnes se na zahradě „Fakultní mateřské školy Sluníčko pod střechou při PedFUK" sešli zástupci radnice Prahy 13 a společností Profi Press a Strom, aby předali ředitelce sekačku na trávu.

sekacka

„Celý nápad vznikl na konci května, kdy se na Slunečním náměstí konal Den zahradní a komunální techniky. Pořádající společnost současně s distributorem zahradní techniky věnovala naší městské části kvalitní sekačku na trávu," uvedl starosta Prahy 13 David Vodrážka (ODS), který si při dnešním předání sekačku vyzkoušel.

„Rozhodli jsme se vybrat jednu z našich deseti mateřských školek a té sekačku darovat. Výběr jistě nebyl lehký, a proto jsem rád, že to za mě udělali kolegové z odboru školství,“ dodal.

Ředitelka školky Helena Zdrubecká dar ocenila. „Přestože se naše mateřská škola nachází na sídlišti Lužiny, je obklopena zelení a vzrostlými stromy. Děti si ze všeho nejraději hrají v naší rozlehlé vzdušné zahradě. Bohužel každým rokem přibývá nebezpečných klíšťat, a proto dbáme na prevenci a snažíme se na zahradě sekat trávu co nejčastěji. Proto jsme velmi vděčni za tento hodnotný dar a máme z něj velkou radost,“ řekla.

Fakultní mateřská škola Sluníčko pod střechou v Mohylové ulici se od roku 2006 intenzivně zabývá environmentální výchovou. V září 2013 začala provozovat lesní třídu. I to bylo důležitým kritériem při rozhodování, kterou školku obdarovat.


Autor: TZ, red

Senior utonul v řepském bazénu

25. dubna 2024 ve 23:20

Zhruba sedmdesátiletého plavce vytáhli ve čtvrtek odpoledne plavčíci z bazénu v Řepích, protože se topil. Ani skoro hodinové oživování muže nevedlo k záchraně jeho života. Přesnou příčinu úmrtí určí pitva zemřelého. 

Zasedání zastupitelstva Prahy 6

25. dubna 2024 v 11:11

Dvanácté jednání zastupitelstva šesté městské části proběhne v pondělí 29. dubna od 10 hodin v zasedací místnosti v 6. patře Úřadu městské části Prahy 6.

Další články
Nahoru