12. června 2019 • 20:40

Talenti na All Stars Cupu pod dohledem VAR, v akci bude i Ardeleanu

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejen v první lize, ale i na zápasech šestnáctiletých fotbalistů se objeví videorozhodčí. Fotbalová asociace potřebuje využít v rámci školení a testování sudích každou vhodnou příležitost, a tak se na poslední chvíli domluvila s pořadateli mládežnického turnaje All Stars Cup, který se koná od pátku do neděle v Praze. Na hřišti i u obrazovky se objeví známá jména z listiny arbitrů pro profesionální soutěže.



FAČR si vyjednala možnost nasazení videa na rozhodující nedělní utkání u organizace IFAB, pod níž technologie spadá. Znamená to, že přímo na hřišti v Horních Počernicích a v případě souboje o 3. místo a finále v Ďolíčku se budou pohybovat sudí Ondřej Lerch, Ondřej Ginzel, Pavel Rejžek, Tomáš Klíma a Ondřej Cieslar.

Vyjma prvně jmenovaného usednou spolu s Markem Podaným i k videu coby asistenti VAR. Hlavní roli u videa zastanou Petr Ardeleanu, jenž byl potrestán po výkonu v barážovém utkání Příbram - Brno, Pavel Julínek, Ondřej Berka, Ondřej Pechanec a Jiří Houdek. 

„Znamená to velký posun. All Stars Cup se stává jediným mládežnickým turnajem v Čechách, který bude moci využívat asistenci videorozhodčího. Zároveň budou utkání pískat nejlepší sudí u nás,“ řekl ředitel turnaje Jaroslav Novák. Zapojení VARu navíc přispěje k úrovni online přenosů, které organizátoři chystají. „Díky většímu počtu kamer bude i online přenos daleko kvalitnější, srovnatelný s běžnými přenosy z ligových zápasů. Jsme rádi, že jsme mohli našemu partnerovi FAČR vyjít vstříc,“ dodal.

Pořadatelé jinak dlouhodobě spolupracují s organizací Tournaments Abroad, která vysílá do Prahy talentované arbitry z celého světa. „I tímto způsobem se snažíme zajistit všem účastníkům co nejobjektivnější posuzování jednotlivých zápasů. Mladí fotbalisté z našich klubů se zároveň učí komunikovat se zahraničními sudími a sbírají cenné zkušenosti,“ uvedl Novák.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud