Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Nepříjemné okolnosti

Mathew Henry, teolog žijící v 18. století, napsal do svého deníku poté, co ho okradli zloději a sebrali mu peněženku: „Chci být vděčný v prvé řadě za to, že až do této doby mě nikdo neokradl, za druhé, že i když mi vzali peněženku, nepřipravili mě o život, za třetí, že i když mi vzali všechno, nebylo toho moc, a za čtvrté, že jsem byl okraden a nebyl jsem to já, kdo kradl.“
|
Typ článku: Články

I nepříjemné okolnosti se dají změnit v požehnání a radost. Bible nám radí, abychom se „stále radovali“ (1. list Tesalonickým 5,16).

Jak často se touto radou řídíme? Nemáme sklon si spíše stěžovat, mít obavy, vztek nebo být naštvaní, když se věci nevyvíjejí podle našich představ? Víte, že tyto pocity mohou mít určující dopad na naše celkové zdraví a duševní pohodu? Mnohokrát se zlé obrátí v dobré, a to je něco, z čeho se můžeme radovat.

Daryn Kaganová byla jako hlasatelka televizních novin pro stanici CNN na vrcholu své kariéry, když jí bylo oznámeno, že jí nebude prodloužena smlouva. Jinými slovy, vyhodili ji. V šoku vyšla z jednací místnosti a nemohla uvěřit tomu, co se stalo. Zasáhla ji realita – neměla žádnou práci. Dlouhá procházka jí pomohla nejen zbavit se potlačovaných emocí, ale byla také prvním krokem k tomu, aby se zamyslela nad tím, co bude dělat dál.

Daryn začala usilovně přemýšlet. Dříve obvykle prezentovala na CNN po všech špatných zprávách malý pozitivně laděný příběh. Nyní si uvědomila, že by se mohla zaměřit na dobré zprávy ve svém vlastním televizním pořadu a že by to byla hezčí práce než zpravodajství. Zatoužila šířit inspirativní příběhy, které by ukázaly život z jiné stránky.

Nyní je Daryn oblíbenou moderátorkou, která dělá to, co ji opravdu baví. Její minulá práce v CNN ji připravila na to, aby mohla později přinášet dobré zprávy a rozdávat radost nejen sama sobě, ale i mnoha jiným lidem.

Z knihy Johna, Millie a Wesa Youngbergových Vyhraj život: Cíl. Vydal Advent-Orion.

Počet přečtení: 1138
Datum: 13. 6. 2019