Ředitel Městské policie v Bílině, Petr Kollár, podal výpověď
Ilustrační foto
Teplice

Bílina – Na středečním zasedání zastupitelů města Bíliny se po oznámení starostky Zuzany Schwarz Bařtipánové o výpovědi ředitele městské policie Petra Kollára k 31. červenci, spustila živá diskuse. Zastupitel Zdeněk Rendl prohlásil, že ředitel měl podle něj k odchodu důvod, kterým byl tlak ze strany vedení města. Zmínil, že už před časem odešel z funkce vedoucího odboru nemovitostí a investic Jaroslav Bureš. Daniel Hendrych zase tvrdil, že se v Bílině stává zvykem, když se mění vedení města, mění se i funkce ředitele městské policie.

Starostka spekulace odmítla a řekla, že ředitel podal výpověď z vlastní vůle, konkrétně z finančních a rodinných důvodů. Podle Bařtipánové se Kollár rozhodl přijmout pro něj výhodnější nabídku. Karel Matuška na adresu zastupitelů Hendrycha a Rendla poznamenal, že by měli ostatním důvod odchodu ředitele objasnit, když tvrdí, že ho znají. Podpořil ho Radek Zenker, který prohlásil, že je špatně, když se na zastupitelstvu nastavuje klima, jako by se po každých volbách měnilo vedení městské policie. „Podání výpovědi byl osobní krok pana Kollára a my bychom teď měli řešit jeho náhradu a ne dohady.“

Daniel Hendrych ale trval na svém. „Bílina je malé město. Vím, že tu byl tlak na výměnu ředitele. Pokud někdo dělá nátlak na vedoucí pracovníky, pak znejistí i ti, co dělají pod ním. Slyšel jsem, že někteří strážníci začali uvažovat o odchodu.“ Karel Matuška oponoval, že v dnešní době je pohyb zaměstnanců přirozený proces. „Zažil jsem osobně, že vedení města řediteli městské policie projevilo důvěru. Má informace je taková, že se pan Kollár rozhodl jít za lepším.“ Zastupitelka Renata Vítová apelovala na diskutující, aby přestali s dohady a respektovali osobní rozhodnutí ředitele.

Zastupitelé vzali výpověď Petra Kollára na vědomí. Současně souhlasili s tím, aby od 1. srpna, po jeho odchodu z funkce, převzal některé úkoly při řízení městské policie strážník Radim Bartoš. Vedení města vyhlásí výběrové řízení na nového ředitele MP Bílina. Radim Bartoš tak povede bílinské srážníky do doby jeho skončení.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru