13. června 2019 • 09:30

Slzy štěstí pro nemocnou fanynku. Přímo na ledě políbila Stanley Cup

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Erupce radosti ovládla ve středu v bostonské TD Garden každého, kdo na sobě měl něco modrého. Hokejisté St. Louis Blues tam totiž po výhře 4:1 slavili první vítězství Stanley Cupu v historii a přímo na ledě se z triumfu radovala i holčička, známá jako superfanynka. Jedenáctiletá těžce nemocná Laila Andersonová se stala v play off talismanem mužstva. Vedení klubu jí pak s povolením lékařů zaplatilo cestu do Bostonu, kde mohla slavit přímo s hráči na ledě.



Andersonovou sužuje od října 2018 závažné onemocnění - syndrom hemofagocytující lymfohistiocytózy (HLH). Jde o heterogenní skupinu onemocnění vznikajících na podkladě specifické vrozené nebo získané poruchy imunitního systému.

Malá fanynka zažívala poslední měsíce opravdu krušné časy. Dokud se nedostala na třetí Finále konference mezi St. Louis a San Jose, její jediná cesta byla do nemocnice, kde podstupovala léčbu (tu jí pomáhá financovat i klub). Cesta na hokej pro ní tehdy dle vlastních slov byla úplně vším.

Video s houževnatým bojem mladé slečny se tehdy objevilo na kostce nad ledem a Andersonová si vysloužila masivní ovace publika. Rázem vznikl příběh. Hráči Blues bojovali i pro ni, se svým oblíbencem Coltonem Paraykem si pak dokonce psala na sociální síti Instagram.

„To bylo úžasné, navíc mě Alex Steen pozval na horkou čokoládu,“ řekla na adresu svého druhého oblíbeného hráče.

Společně s nimi mohla zažívat nejkrásnější momenty jejich hokejových životů. Blues totiž své snažení dotáhli do úspěšného konce a odhodlaná bojovnice se s čerstvými šampiony ocitla na ledě. Pod svá křídla si ji vzal právě šestadvacetiletý kanadský obránce Parayko.

Když se ke Stanley Cupu dostal, poklekl až k Andersonové a ta trofej přesně po vzoru vítězů políbila. To je pořádně dojemný příběh na závěr sezony.

 

St. Louis si smlslo na Bostonu a slaví historický Stanley Cup
Video se připravuje ...

Colton Parayko udělal Laile Andersonové velkou radost
Colton Parayko udělal Laile Andersonové velkou radost

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud