Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Diamantová liga v Oslu: Vadlejch se utká s Vetterem, Duplantis v tyči s Kendricksem

Jakub Vadlejch nebude mít na tradičním mítinku v Oslu lehkou práci. V norské metropoli se utká mimo jiné s úřadujícím mistrem světa Johannesem Vetterem, který po zranění zahájí sezonu. Do Osla přijel i úterní vítěz z Turku Magnus Kirt a silní Němci Andreas Hofmann a Thomas Röhler. Přímý přenos sledujte na webu ctsport.cz od 20:00.

Sport
zdroj: ČT4

Dvojnásobný vítěz Diamantové ligy Vadlejch do letošního ročníku prestižního seriálu vstoupil šestým místem v Šanghaji. Sezonní maximum z vítězného Odložilova memoriálu má 85,75 metru. Přední světoví oštěpaři letos házejí dál. Lídrem sezony je s výkonem 89,65 Hofmann, Estonec Kirt v Turku hodil 88,32.

Mítink, který by na vyprodaném stadionu Bislett mělo sledovat více než 14 000 fanoušků, přišel o velkou hvězdu na 400 metrů překážek. Druhý muž historických tabulek v této disciplíně Abderrahman Samba z Kataru se v úterý odhlásil kvůli zánětu v kyčli. Domácí hvězdu Karstena Warholma tak vyzve především reprezentant Britských Panenských ostrovů Kyron McMaster, vítěz posledních dvou ročníků Diamantové ligy.

Talentovaná soupeřka Hejnové McLaughlinová prožije debut

V téže disciplíně žen tentokrát nebude závodit dvojnásobná mistryně světa Zuzana Hejnová, která minulý týden v Římě skončila třetí. Ve startovní listině je vedle olympijské vítězky a zatím nejrychlejší ženy sezony Dalilah Muhammadové a úřadující mistryně světa Kori Carterové také vycházející hvězda Sydney McLaughlinová. Pro devatenáctiletou Američanku to bude debut v Diamantové lize v její hlavní disciplíně.

Před Zlatou tretrou si stovku zkusí loňský vítěz Diamantové ligy Christian Coleman, který v Šanghaji zaběhl čas 9,86, ale o šest tisícin sekundy prohrál s americkým krajanem Noahem Lylesem. Ve čtvrtek se utká mimo jiné s Britem Reecem Prescodem, který už letos rovněž zaběhl pod deset sekund.

Duplantis vs. Kendricks

Poprvé jako atletický profesionál bude závodit evropský šampion ve skoku o tyči Armand Duplantis, který minulý týden na svém prvním a posledním americkém univerzitním šampionátu skončil druhý. Favoritem tyčkařské soutěže bude mistr světa Sam Kendricks, jenž vyhrál diamantové mítinky v Dauhá i ve Stockholmu a mladého Švéda porazil v jedenácti ze dvanácti závodů, v nichž startovali oba.

Velmi silné obsazení bude mít ženský steeple. O vítězství budou bojovat mimo jiné světová rekordmanka Beatrice Chepkoechová z Keni a mistryně světa Emma Coburnová z USA.

Program mítinku v Oslu

19:00 Skok do výšky žen

19:15 Vrh koulí žen

19:30 Skok o tyči mužů

20:00 400 m překážek žen

20:10 800 m mužů

20:15 800 m žen

20:15 Trojskok žen

20:25 3000 m mužů

20:30 Hod oštěpem mužů

20:45 100 m překážek žen

21:00 100 m mužů

21:10 3000 m překážek žen

21:30 400 m překážek mužů

21:40 200 m mužů

21:50 Závod na 1 míli mužů

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články