Trendy
Výměna manželek 2024 válka na Ukrajině Survivor 2024 Kate Middleton

Poslední sbohem: Šafrda (†46) z Walda Gangu bude mít pohřeb 9 měsíců po smrti

Zesnulý Vladimír Šafránek alias Šafrda
Zdroj: Radim Hromádko
+ Dalších 10 fotografií
FUNUS
Návštěvníci fesťáků a rockových koncertů ho milovali pro jeho nezaměnitelný hlas, z nějž se některým ježily chlupy na těle. Vladimír Šafránek (†46) už bohužel od loňského září není mezi živými. Pomyslný rockový pohřeb bude mít ale až teď. Zato pořádný!

Uskuteční se ve čtvrtek 13. června od devatenácti hodin ve Žlutých lázních.

„Je to hold našemu zpěvákovi, kámošovi a parťákovi, který to s námi táhl dvanáct let. Kromě toho to pro mě osobně byl jeden z nejlepších kamarádů. Jde o mejdan, tak ať si laskavě všichni slzy nechají doma. Bude se vyřvávat a bavit, protože to je to jediné, co by on sám odsouhlasil,“ říká lídr Walda Gangu Pavel Pásek Kromě něj se na pódium postaví i spolupořádající legendární kapela Harlej, v níž Šafránek také kdysi řádil, Divokej Bill, Rybičky 48 a mnoho dalších.

Nad účastí původně přislíbeného Pepy Vojtka se vznáší otazník. „Domlouvali to s ním kluci z Harleje, ale všichni víme, co teď řeší. Držíme mu moc palce a když najde čas, ať si přijde zanotovat s námi. Bude to prča. Budeme vystupovat každý s každým, zpívat Vláďovy nejlepší písničky a divočit. On by nikdy nechtěl nic smutnýho, tak si pořádně zařádíme na jeho počest. Zaslouží si to, byl legenda,“ dodal Pavel, který má v kapele přezdívku Buřt.

Krutá nemoc

Šafránka dlouhá léta trápila plicní hypertenze, která bohužel není léčitelná, ale lékaři mu pomohli prodloužit život. Právě proto se organizátoři rozhodli, že výtěžek ze vstupného půjde na Centrum pro plicní hypertenzi v pražské nemocnici na Karlově náměstí, kde se umělec dával dohromady.

Loni v září však už ani jeho slabé srdce nevydrželo a legendární zpěvák bohužel odešel Nechal tu krásnou dceru, která na něj pro eXtra.cz dojemně zavzpomínala.

Co dělat při jaderné havárii: Základní rada zní schovej se a zůstaň v kontaktu, říká Dana Drábová

Související články

Další články

Nejnovější kauzy