Květoslav Šimek
13. června 2019 • 12:15

Špotáková mění plány! Legenda bude házet i na Zlaté tretře v Ostravě

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po čtyřleté přestávce se na Zlaté tretře Ostrava (20. června) představí i světové rekordmanka a olympijská vítězka Barbora Špotáková. Fanoušci se tak mohou těšit na parádní bitvu elitních oštěpařek s Nikolou Ogrodníkovou, olympijskou vítězkou Sarou Kolakovou a loňskou světovou jedničkou Kathryn Mitchellovou.



„Při mítinku diamantové ligy v Římě jsem si minulý týden uvědomila, že bych ráda závodila před domácím publikem,“ vysvětlila Špotáková, která se vrací do závodů po druhé mateřské pauze. „Po dlouhém tréninkovém období mám chuť závodit a protože je Zlatá tretra divácky nejlepší mítink na světě, rozhodla jsem se do Ostravy přijet. Už se moc těším.“

Špotáková házela na Zlaté tretře už devětkrát. Zajímavostí je, že stejný program návratu měla po narození prvního syna Janka. Také v roce 2014 se mezi atletky vracela na závodech v Římě a v Ostravě.

Na vyšperkované stovce sice pořadatelům vypadl sprinter Ronnie Baker, který se stále necítí být v top formě. Místo něho ale organizátoři získali italský zázrak Filippeho Tordu. Ten se vloni dostal jako první Ital pod deset vteřin (9,87) , letos už s větrem běžel čas 9,97. Aktuálně je nejrychlejším sprinterem bílé pleti na světě.

Do Ostravy znovu přijede i Američan Mike Rodgers, který už v aktuální sezoně porazil v přímé bitvě De Grasseho (v Nanjingu) i Justina Gatlina (v Turku). Sezonní maximum už si vytáhnul na 9,85 vteřin.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud