V Hradci Králové se pochlubili příchodem nováčků z Trenčína, Budějovic a Varnsdorfu

V Hradci Králové se pochlubili příchodem nováčků z Trenčína, Budějovic a Varnsdorfu

Útok na návrat mezi elitu v uplynulé sezoně Votrokům nevyšel a družině trenéra Zdenka Frťaly zůstal v rukou po čtvrtém místu, které už nestačilo ani na baráž, pověstný "černý Petr". Také proto se budou na pondělním startu letní přípravy na nový ročník hlásit na stadionu pod Lízátky nové tváře.

Poprvé se bude na Malšovickém stadionu hlásit útočník Patrik Švantner, jenž přichází z Českých Budějovic, což už se dohodlo před několika měsíci.

Dvaadvacetiletý Švantner, jenž v minulosti prošel také Varnsdorfem, hostoval na jaře v třetiligovém Benešovu a s ročníkem v ČFL se rozloučil třemi brankami během osmadvaceti vystoupení.

Na přestup dorazil na východ Čech také další útočník Erik Prekop z Trenčína. Jednadvacetiletý střelec, jenž již stačil ochutnat i předkola Evropské ligy a Ligy mistrů, byl v minulé sezoně zapůjčen v druholigové Petržalce, za kterou nasázel během 26 startů třináct gólů.

Třetím do nováčkovské party je devětadvacetiletý stoper Kristian Zbrožek, jehož vychovala Sparta a do dospělého fotbalu se mu poprvé podařilo nakouknout v barvách Mladé Boleslavi. Od roku 2015 působil ve Varnsdorfu, v jehož defenzivní řadě figuroval v minulém ročníku sedmadvacetkrát.

Všichni tři mohou v novém trikotu debutovat v sobotu 22. června v přípravě proti Jablonci. Dalšími letními soupeři Hradce pak budou Sigma Olomouc, Varnsdorf, Trenčín a Písek.