Petr Eliáš - PR - eWRC.cz
13. 6. 2019 20:12 − 1775× − 0

Vyprahlé Hustopeče v dohledu a Pirelli se daří v MČR

Značka Pirelli je dobře vidět v MČR v rally, kde na dvou odjetých soutěžích slavila množství úspěchů.

Domácí šampionát Autoklub mistrovství České republiky v rally pokračuje o víkendu na tratích jihomoravské Agrotec Petronas Rally Hustopeče. Více než stovka závodníků, kteří se utkají na rychlých a současně technicky náročných tratích této soutěže, se bude pravděpodobně potýkat s velkým horkem, které bude sužovat nejen posádky v soutěžních vozech, ale trpět budou jistě i pneumatiky. Specifikem nadcházející rally je také velké množství náročných šotolinových úseků. Uvidíme, jak si s těmito podmínkami poradí soutěžní jezdci, kteří sází na osvědčenou kvalitu pneumatik Pirelli. Startovní listina čítá širokou domácí a současně i slovenskou špičku s vozy kategorie R5 a samozřejmě také množství vozů dalších kategorií, které mohou rovněž uspět v Poháru Pirelli dle dosažených výsledků v jednotlivých třídách.

Pirelli se dařilo i na předchozích dvou soutěžích MČR v rally na Šumavě a v Českém Krumlově, kde byly posádky na pneumatikách této značky vidět na stupních vítězů. Při Rally Šumava Klatovy dokonce posádka Václav Pech – Petr Uhel, startující na pneumatikách Pirelli s Fordem Fiesta R5, zvítězila v absolutní klasifikaci. Pirelli gratuluje k tomuto skvělému úspěchu! Body za druhé místo v Poháru Pirelli a čtvrté absolutně brala posádka Václav Kopáček – Barbora Rendlová se Škodou Fabia R5, pro kterou byl však tento úspěch na dlouhou dobu posledním, protože Václav Kopáček před další soutěží při testech havaroval a nyní se musí soustředit hlavně na svou rekonvalescenci. Body za třetí místo ve třídě 2 na Šumavě vybojovali Vojtěch Štajf s Veronikou Havelkovou startující s VW Polo R5. Příjemným zpestřením českých soutěží jsou letos starty Jiřího Kalisty, který s Martinem Neumannem bodoval ve třídě 13, ale hlavně, jak na Šumavě, tak v Českém Krumlově, bavili diváky atraktivní a někdy i hodně agresivní jízdou.

V hodnocení Poháru Pirelli na Šumavě uspěli i Ondřej Šimek s Jindřichem Horáčkem startující s Mitsubishi Lancer EVO IX ve třídě 3. S dvoukolkami třídy 5 bojovali na Šumavě manželé Trojanovi s Renaultem Clio R3T, kteří dojeli třetí ve třídě, a berou tak plný počet bodů do hodnocení Poháru Pirelli. Body za druhé místo v Poháru Pirelli ve třídě si ze Šumavy přivezli Vlastimil Daňhel s Lubošem Řezníkem s Renaultem Clio R3. Na stříbrný ze stupňů vítězů mezi dvoukolkami třídy 6 v Klatovech vystoupali René Dohnal s Romanem Švecem s Peugeotem 208 R2, kteří tak plně bodovali v Poháru Pirelli. Za nimi skončili Pavel Hordossy se Štěpánem Palivcem s Opelem Adam R2 a třetí v poháru ve třídě 6 dokončili Jan Kornhefer s Michalem Trinerem s Peugeotem 208 R2. Ve třídě 11 si ze Šumavy přivezli body do Poháru Pirelli i Miloš Kutílek s Alešem Pilným startující s vozem Fiat Punto JTD.

Divácky i jezdecky oblíbená Rallye Český Krumlov přilákala na jih Čech obrovské množství fanoušků, kterým tentokrát zcela výjimečně nepršelo za krk, jak bylo na posledních několika ročnících této rally daným pravidlem. Pirelli bylo vidět hodně vysoko i na této rally, ale bohužel se nepodařilo zopakovat úspěch ze Šumavy, kdy Václav Pech soutěž nedokončil kvůli poškození zavěšení kola jeho Fiesty R5, které neodolalo kontaktu s balíkem slámy. Body za první místo v Poháru Pirelli ve třídě 2 tedy bral celkově pátý Vojtěch Štajf s VW Polo R5, který má v Českém Krumlově pátá místa snad již předplacená. V Poháru Pirelli také se Škodou Fabia R5 zabodovali Karel Trojan se Zdeňkem Jůrkou, a ve třídě 13 se o zábavu opět postaral Jiří Kalista s Mitsubishi Lancer EVO VI, který soutěž dokončil na deváté příčce.

Marcel Tuček s Petrem Dufkem byli v Krumlově jediní na pneumatikách Pirelli ve třídě 3 a celkově obsadili 20. příčku. Ve třídě 5 brali plný počet bodů s Renaultem Clio R3 startující Vlastimil Daňhel s Lubošem Řezníkem. Pěkným výsledkem skončila českokrumlovská rally pro posádku René Dohnal – Roman Švec s Peugeotem 208 R2 ve třídě 6, která obsadila celkově druhou příčku ve třídě 6 a brala plný počet bodů ve třídě do hodnocení Poháru Pirelli. Body za druhé místo v Poháru Pirelli patří Robertu Hordossymu se Štěpánem Palivcem s Opelem Adam R2 a třetí příčka v poháru patřila Tomáši Knápkovi s Ivo Horákem, také s Opelem Adam R2. Takové byly uplynulé soutěže pro účastníky Poháru Pirelli.

Sezona automobilových soutěží se pomalu dostává do své druhé poloviny a bude ještě o co bojovat Pirelli bude dále u toho. Zájemci o účast v Poháru Pirelli získají více informací od pracovníků firmy Motorsport spol. s.r.o. Martina Komínka, kominek@motorsport.cz a Ing. Františka Podhajského, podhajsky@motorsport.cz.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!